23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Livsmedelsbranschen hyllar fackkunskapen på Foodexpo

| Medlemsnyhet | Företag MCH Messecenter Herning A/S

Det är det skickliga hantverket som står i centrum när Foodexpo samlar hela livsmedelsbranschen till Nordens största branschmässa i MCH Messecenter Herning 6 till 8 mars. Under mässan anordnas några av branschens mest prestigefulla tävlingar

Handen rör sig erfaret och med en imponerande känsla för detaljer görs en sista manöver på tallriken. Blicken är koncentrerad och andningen upphör under en kort stund. Spänningen är intensiv när deltagarna i branschtävlingarna på Foodexpo ger allt för att vinna de prestigefulla titlarna.

Titlarna som de kämpar om under mässan i MCH Messecenter Herning är Årets kock, Årets servitör, Nordens bästa kock och Nordens bästa servitör. Dessutom är det DM för kockelever, DM för servitörselever, DM för kallskänkselever och DM för receptionistelever.

Foodexpo är Nordens största branschmässa för alla som lever för och arbetar med mat. Här samlas över 450 utställare och 25 000 potentiella kunder för att uppleva det största, bästa och allra senaste som den danska matvärlden har att erbjuda.

- Det finns ingen bättre miljö att anordna branschtävlingar i, här är ju hela branschen samlad, säger Marianne Kragh som är utbildningschef på HORESTA som bland annat anordnar Årets kock. Den tävlingen firar faktiskt 25-årsjubileum i år och det uppmärksammar HORESTA genom att bjuda in några av vinnarna från tidigare år att laga mat i fyra så kallade Guld-kök. Maten som de skapar kommer att serveras till 24 specialinbjudna gäster.

Marianne Kragh är glad över det stora stöd som tävlingen har fått. Det innebär att några av branschens mest hyllade yrkespersoner kommer att medverka aktivt i tävlingsutförandet.

- I år är Timm Vladimir konferencier och juryn består bland andra av Rasmus Kofoed från restaurang Geranium och Bo Jacobsen från Restaurationen.

Tävlingarna Årets kock och Årets servitör äger rum 6 mars och då kämpar de bästa köken i Danmark mot varandra. Måndag 7 mars är det eleverna som tävlar i de danska mästerskapen.

Dessutom anordnas nordiska mästerskap tisdag 8 mars. Då tävlar tio kockar och fem servitörer från Danmark, Sverige, Norge, Finland och Island om att vinna titlarna Nordens bästa kock och Nordens bästa servitör. Det är vinnarna av Årets kock och Årets servitör i de olika länderna som deltar. Bland kockarna deltar dessutom ett wild card från varje land.

Fakta:
Foodexpo anordnas vartannat år i MCH Messecenter Herning. Mässan arrangeras av MCH i samarbete med en kommitté som består av 17 representanter från 14 viktiga branschföreningar inom foodservice och catering, hotell och restaurang samt detaljhandeln.
På Foodexpo tävlas det om följande titlar: Årets kock, Årets servitör, Nordens bästa kock, Nordens bästa servitör, DM för kockelever, DM för servitörselever, DM för kallskänkselever och DM för receptionistelever.

Mer information: Projektledare Carina Høgsted Kirkegaard, MCH, tel. 99 26 99 86, e-post: cak@mch.dk

Foodexpos Website


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
MCH Messecenter Herning A/S

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
MCH Messecenter Herning A/S

Tipsa en kollega

0.093