23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ponsse vinner Swedish Steel Prize 2015

| Medlemsnyhet | Företag SSAB AB

Årets vinnare av det internationella Swedish Steel Prize är finska Ponsse. Företaget vinner priset för sin nya generations skogsskördare, Ponsse Scorpion.

Ponsse har använt höghållfast stål för att skapa en revolutionär design som förbättrar både komfort och prestanda.

- Ponsse har inte bara förbättrat förarens ergonomi betydligt, utan även funktionaliteten, säkerheten och produktiveten med den här nya designen, säger Gregoire Parenty, juryordförande för Swedish Steel Prize och marknadsdirektör SSAB.

I decennier har skogsskördare sett ganska lika ut. De har en traditionell design som fokuserar på funktion och inte på drift. Det finska företaget Ponsse beslutade sig dock för att bygga en ny skogsskördare med fokus på föraren och ergonomin, för att på så sätt kunna förbättra både prestandan och komforten.

Ponsse Scorpion har en symmetrisk kranarm där föraren sitter i mitten av alla rörelser. Det ger föraren total synlighet och förmågan att arbeta bekvämt och effektivt.

Genom att använda höghållfast Strenx 700 MC Plus-stål i kranarmarna, Strenx 700 stål i chassit och Hardox 450-stål i fällaggregatet, minskar Scorpions totalvikt jämfört med tidigare modeller, vilket hjälper gör den lättare att manövrera i ojämn och mjuk terräng.

Swedish Steel Prize delades i år ut för 17:e gången. Priscermonin hölls i samband med ett tredagar långt evenemang där fler än 700 deltagare från hela världen hade samlats för att dela de senaste rönen om höghållfasta stål.

De andra finalisterna, Facil System från Brasilien, Milotek från Sydafrika och Terex Cranes från Tyskland placerade sig på en andraplats i Swedish Steel Prize 2015.

Swedish Steel Prize instiftades år 1999 av SSAB, för att inspirera och sprida kunskap om höghållfast stål och hur det kan användas för att utveckla starkare, lättare och mer hållbara produkter.

www.steelprize.com

För mer information, kontakta:
Marie Elfstrand, kommunikations- och PR-chef, tel. +46 8 454 57 34
Susanne Nordhqwist, event- och innehållschef, tel.+46 70 551 83 13

Bilder finns på SSABs mediabank

Medlemsnyhet

Företag
SSAB AB

BOX 70
101 21 Stockholm
Sverige
SSAB AB

Tipsa en kollega

0.063