23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny bok från Damstahl

Rätt kunskap ger säker produktion av livsmedel och läkemedel

Nu kommer boken som ska bidra till att förebygga katastrofer som utbrottet av listeria i Danmark förra året när många människor dog. Fokus ligger på att skapa en säker produktion genom att designa anläggningen rätt, välja rätt sorts rostfritt, ha koll på ytbehandlingen och säkra hygienen så att inga oönskade bakterier kan växa.

Författare är Damstahls internationellt kända experter Claus Qvist Jessen och Erik-Ole Jensen.
– ”Rostfritt stål för hygienisk utrustning inom food/pharma” är vårt bidrag till en säkrare livsmedels- och läkemedelsproduktion. Här finns både teoretisk kunskap och handfasta råd för att skapa optimal hygien och vi hoppas den ska bli ett nytt standardverk, säger Peter Sjödahl, vd Damstahl Sverige.

Gör rätt i alla led och säkra hygienen
– Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk och ambitionen med den här boken är att utbilda medarbetare inom food och pharma hur man gör rätt i alla led. Rostfritt stål har en unik renhet och hygienisk kvalitet som gör materialet till det självklara valet inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Men det gäller att ha kunskap om alla fallgropar från konstruktion till rengöring, säger Claus Qvist Jessen.

Författarkollegan Erik-Ole Jensen fyller på:
– Rätt kunskap om hur man hanterar rostfritt stål är livsviktigt när påfrestningarna på produktionsutrustningen blir allt tuffare. Produktionscyklerna blir länge och intensivare och rengöringscyklarna kortare och stressigare.

Plikt att sprida kunskap till branschen
Mikael Sthaalros, CEO Damstahl Group, säger så här om varför Damstahl ger ut den här boken:
– Vi tror på värdet av att sprida kunskap till våra kunder i Norden och i Europa, den nya boken ges ut på svenska, danska och engelska. Har man två internationella experter som Claus Qvist Jessen och Erik-Ole Jensen bland medarbetarna är det en plikt att låta dem sprida sina kunskaper i ett större sammanhang. Vi hoppas att den nya boken ska bidra till ännu säkrare livsmedels- och läkemedelsproduktion – här finns svaren på alla frågor.

Beställ boken här

Om författarna
* Claus Qvist Jessen är en internationell auktoritet inom rostfritt stål och mannen bakom den av Damstahl tidigare utgivna rostfria standardverket ”Rostfritt stål och korrosion”.
* Erik-Ole Jensen har 25 års erfarenhet som chefsingenjör på Arla Foods Amba. Idag är han en av Skandinaviens mest erfarna kvalitetsinspektörer, specialiserad på hygienisk design.

Damstahl ab
Cylindergatan 2
212 41 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5562078534

Tipsa en kollega

0.047