23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SSAB lanserar skräddarsydda höghållfasta stål för bilindustrin

| Medlemsnyhet | Företag SSAB AB

SSAB lanserar flera nya stålprodukter som innebär nya möjligheter för fordonsindustrin.

– Inom de kommande 12 månaderna lanserar vi två nya varmvalsade höghållfasta stål som är skräddarsydda för applikationer inom chassin, säger José Puente, chef för produktportföljen riktad mot bilindustrin. De avancerade höghållfasta stålen överskrider 800 och 1000 MPa i brottgräns vilket erbjuder en unik kombination av egenskaper för maximerad hålexpansion och kantduktilitet.

SSAB producerar avancerade höghållfasta stål för transport- och bilindustrin. Produkter som hjälper designers och tillverkare att möta nya tuffa krav från kunder och branschen; minskad vikt och minskade utsläpp av koldioxid, ökad kostnadseffektivitet och förbättrad krocksäkerhet. Genom ett nära samarbete med kunder, forskningsinstitut och universitet, har SSABs FoU-avdelning tagit fram en rad nya erbjudanden.

SSAB introducerar också nya kallvalsade martensitiska stål med förbättrad planhet. Det senaste martensitiska stålet för kallformade applikationer av varumärket Docol, med brottgränser över 1700 MPa, är designat för framtida nya bilmodeller.

Hittills har högre sträckgräns påverkat duktiliteten för avancerade höghållfasta stålprodukter.

– Nu lanserar vi nya presshärdade stål. De är optimerade för att nå sträckgränser över 2000 MPa, men ändå med en god duktilitet, säger José Puente Cabrero.

Medlemsnyhet

Företag
SSAB AB

BOX 70
101 21 Stockholm
Sverige
SSAB AB

Tipsa en kollega

0.078