23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny investering hos Modellteknik

| Medlemsnyhet | Företag Modellteknik i Eskilstuna AB

Modellteknik har investerat i ny trumlingsutrustning för effektiv och skonsam gradning av bearbetade och gjutna detaljer. Maskinen är en ERBA och förväntas vara i drift under V42.

Tyngdpunkten i framställningen av vår modelltillverkning och designfräsning (i bland annat stål, aluminium, UREOL och gjutjärn) utgörs av våra CNC- och robotstyrda verktygsmaskiner för skärande bearbetning. Modellteknik har tillverkat modell-utrustningar sedan början på 1960-talet. Från att ha varit ett genuint hantverk sker designfräsning nu i höghastighetsmaskiner med hjälp av toppmoderna CAM-system.

För att kunna leverera högklassigt gjutgods krävs en produktionsutrustning som uppfyller gjuteriets krav på kvalitet, produktivitet och livslängd. När våra kunder under sitt utvecklingsarbete behöver verifiera sin konstruktion kan vi, genom ett nära samarbete med våra gjuterier, på kort tid ordna framtagning av gjutna prototyp- och förserier i olika material.

URIOL/ UREOL/RenShape har egenskaper som sträcker sig från lätta designblock, enkelt bearbetade, till solida verktygsblock avsedda för plåtpressningsverktyg.

Vi använder oss av metoder som är anpassade till kundens behov i en kombination av avancerad CAD/CAM-teknologi och traditionell modelltillverkning.

Att vi även bearbetar, ytbehandlar och monterar komponenter, med komplett uppmätning före leverans, brukar uppskattas av våra kunder.

Om du har en idé till en designmodell har vi maskinparken som behövs för att konstruera och tillverka modellen på bästa möjliga sätt.

Medlemsnyhet

Företag
Modellteknik i Eskilstuna AB

Box 109
631 02 Eskilstuna
Sverige
Modellteknik i Eskilstuna AB

Tipsa en kollega

0.047