23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Weland Stål gör storinvestering

Sedan tidigare har Weland Stål en hydraulisk kantpress, 480 ton, från SafanDarley och Din Maskin.

Nu är det alltså dags för ytterligare investeringar och den här gången är det en Prima Power stansmaskin, E6 LST Combo, med hantering samt två kantpressar från SafanDarley.

Weland Stål AB i Ulricehamn tillverkar och lagerhåller ett komplett program av takskyddsprodukter såsom snörasskydd, takbryggor, skyddsräcken, taksteg och takstegar. De bedriver intensiv produktutveckling och provar produkterna i sin egen anläggning, på samma sätt som SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Även infästningarna utvecklas efter önskemål från berörda montörer.

Takskyddsprodukterna är certifierade, vilket innebär att SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut provar och certifierar enligt gällande normer och krav. Företaget har även ett brett sortiment av utrymningsprodukter. I detta ingår bl.a. fasadstegar och utrymningsplattformar. Även plåtbearbetning i små eller stora serier ryms under deras tak.

Den moderna maskinparken står till förfogande för laserskärning i plåt eller rör, stansning, nibbling och pressning, eller annan vanligt förekommande plåtbearbetning.

Sedan tidigare har Weland Stål en hydraulisk kantpress, 480 ton, från SafanDarley och Din Maskin. Nu är det alltså dags för ytterligare investeringar och den här gången är det en Prima Power stansmaskin, E6 LST Combo, med hantering samt två kantpressar från SafanDarley. Kantpressarna är en servoelektrisk E-Brake 150 ton samt en hydraulisk H-Brake 230 ton och alla tre maskinerna är nu installerade.

Jens Helgesson, inköpsansvarig på företaget, säger;
- Vi har varit väldigt nöjda med vår första SafanDarley kantpress. Det var den främsta orsaken till att vi valde SafanDarley och Din Maskin igen. Vårt produktionsbehov gjorde att vi också behövde investera i en stansmaskin och då Din Maskin även kunde tillgodose det behovet genom Prima Power innebar det att det blev en stor investering.

Prima Power var först med att utveckla den unika E-maskinen med servodriven stansteknik. Maskinen är en precisions-stansmaskin med 5 servostyrda axlar och en noggrannhet i stansslaget som innebär unika möjligheter att utföra formnings- och bockningsoperationer. Weland Stål har också utrustat sin stansmaskin med hantering, LST6, som är ett kompakt, högteknologiskt, automatiskt plåtladdnings- och sorteringssystem. LST laddar plåtar in i maskinen, plockar ut detaljer från maskinen och staplar dem i programmerade koordinater.

SafanDarley E-Brake finns i tontal från 35 till 300 ton och med presslängder från 1250 – 4000 mm. Programmeringssystemet är dessutom mycket enkelt och användarvänligt. Maskinen är utrustad med linjärskalor för hög noggrannhet, har låg ljudnivå och låg energiförbrukning. Returslaget utförs med säkerhetsfjädrar som garanterar att balken går tillbaka även vid strömavbrott. Sist men inte minst viktigt är att en E-brake är fri från oljeläckage!

SafanDarley H-Brake har ett kraftigt svetsat stålstativ som erbjuder ett rymligt arbetsområde med maximalt utrymme mellan sidostativen. Maskinen är bearbetad i en operation för att erhålla maximal vinkelnoggrannhet, parallellitet och noggrannhet.Kantpressens cylindrar kontrolleras med ett separat elektroservo hydrauliskt system för maximal noggrannhet. Positioneringen av pressbalken mäts med linjärskalor monterade på ett helt frihängande stativ för att säkerställa att stativutböjning minimalt påverkar maskin prestandan. Eventuell böjning i sidostativen påverkar inte bockningsvinklarna. Maskinen har långa rektangulära glidstyrningar som tillåter att pressbalken kan tiltas.

Besök deras hemsida

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Kontaktperson

PS

Tipsa en kollega

0.031