23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Långtidstest av ny traversskena gav resultat dubbelt upp

I oktober 2018 lanserade Movomech en ny generation av aluminiumprofiler till lättraverssystemet Mechrail™, en profilserie med uppdaterad design och nya tillbehör. Långtidstester under utvecklingsperioden gav ett lite oväntat bonusresultat.

Efter långtidstester av de nya profilerna under våren 2018 upptäcktes ett bonusutfall. Förutom att profilerna och dess nya skarvningsteknik klarat de påfrestande utmattningstesterna utan problem visade det sig att den klassiska löpvagnen som använts i testriggen fortfarande var helt opåverkad efter över en miljon arbetscykler i kontinuerlig drift och med maximal last.

– Ett gott betyg till mina föregångare på utvecklingsavdelningen och resultatet bekräftar löpvagnens premiumkvalitet, menar Emil Månsson, utvecklingsansvarig på Movomech och den som ansvarat för testerna.

– Efter att ha utvärderat testresultaten för traversprofiler och tillbehör, blev detta med löpvagnen lite av ett bonusutfall av testerna. Vi trodde kanske vi skulle hitta åtminstone något tecken på slitage eller påverkan men nej, ingenting.

– Den lastbärande löpvagnen har haft en i princip oförändrad design sedan decennier, konstaterar Emil, och det är mycket ovanligt med problem orsakade av just löpvagnarna. Även vid tuff hantering i flerskift. Detta testutfall bekräftar den känsla vi haft, att våra vagnar är otroligt slitstarka, hela vägen från chassi till lagringar och rullytan på hjulen.

Hur kommer det sig att löpvagnarna är så hållfasta?

– Anledningen är troligtvis våra högt ställda kvalitetskrav på komponenterna, främst då kullager och plastmaterial i hjulen, fastställer Emil. De är helt och fullt optimerade för funktionen. Och att vi valt att tillverka löpvagnschassit i hållfast aluminium i stället för i plast har visats sig vara rätt i långa loppet.

 

Läs mer om den nya profilserien Mechrail™ här.

Movomech AB
Kabelvägen 9
291 09 Kristianstad
Kristianstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562834068

Kontaktperson

MG

Tipsa en kollega

0.031