23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Perforerad plåt – ett mångsidigt verktyg för att sätta prägel på stadsbilden

Stadslandskapet er en önskearena för arkitekter och entreprenörer som vill sätta sin prägel på stadsbilden och påverka hur man upplever den även i morgon. Med perforerad plåt har de ett verktyg som skapar stora möjligheter.

RMIG är världens största leverantör av perforerad plåt, ett material som erbjuder en unik kombination av estetik och funktionalitet när det gäller design, material och användning. Perforerad plåt går exempelvis att använda som en dekorativ fasadbeklädnad som på samma gång fungerar som effektiv och miljövänlig solskärm. Det är en grön lösning som inte kräver någon energi för att lösa sin uppgift.

God arbetsmiljö och låg energiförbrukning i Mölndal
Ett exempel på just solskydd är SCA Hygiene Products nya kontorshus i Mölndals innerstad, som togs i bruk 2016. Det är en ikonisk, cirkelformad byggnad som omfattar cirka 25 000 kvadratmeter och rymmer 1 000 arbetsplatser.

Den runda formen bidrar till att ovanligt många kontorsarbetsplatser kan placeras nära fönstren, något som dock ställer höga krav på solavskärmningen. Detta har arkitekten löst med hjälp av vertikala, perforerade plåtar som fungerar som solskärmar. Lösningen präglar intrycket av fasaden, och inomhus bidrar den till en god arbetsmiljö – och minskar behovet av energiförbrukande luftkonditionering. Fastigheten är certifierad enligt GreenBuilding och BREEAM Excellent.

En samtida prägel i harmoni med omgivningen i Göteborg
Ett annat exempel på hur man kan använda perforerad plåt för att sätta en samtida prägel på stadsbilden är det nya parkeringshuset vid Chalmers i Göteborg. Byggnaden är klädd med 2 000 kvadratmeter perforerad plåt i corten och aluminium. Corten är ett böjbart högkvalitativt stål som rostar långsamt och får en vacker färg när det har suttit på plats ett tag. Detta begränsade rostskikt bromsar fukt från att tränga in och skapa mer rost, vilket gör materialet beständigt.

Med sin perforerade plåt smälter fasaden in bland de omgivande tegelbyggnaderna. Designen bidrar också till att skapa en säker miljö för dem som parkerar här och begränsar insynen utifrån.

Perforering skapar ännu fler möjligheter
Möjligheterna med perforerad plåt är oändliga. Med RMIG ImagePerf kan man exempelvis utnyttja perforeringen för att skapa bilder som täcker en hel fasad. ImagePerf är en del av RMIG:s koncept City Emotion. Läs mera här! Perforerad plåt kan också användas för att dölja ljuddämpande kassetter och därmed bidra till en bättre ljudmiljö inomhus.

Hårda fakta om solavskärmningen på Essitys fastighet i Mölndal
Material:                  Aluminium 1050
Mönster:                  R60U90
Tjocklek:                  5,0 mm, 6,0 mm 8,0 mm
Ytbehandling:         Målning
Arkitekt:                   Rstudio för Architecture AB

Hårda fakta om fasadplåten på Chalmers p-hus i Göteborg
Material:                  Aluminium och corten
Mönster:                  R30U60, R50U60
Tjocklek:                  3,0 mm
Finbearbetning:      Bockning
Ytbehandling:         Pulverlack
Arkitekt:                   Tengbom Arkitekter

För mer information, vänligen kontakta
RMIG Sweden AB, E-post: info.se@rmig.com, Telefon: 0501-682 00

RMIG erbjuder perforerad plåt och sträckmetall för många olika tillämpningar. Som världens största tillverkare och leverantör i vår bransch har vi den erfarenhet och logistik som krävs för att alltid kunna erbjuda rätt lösning till rätt pris.

Förutom fasadbeklädnader kan RMIG leverera produkter och lösningar för bygg- och arkitekturändamål som parkerings- och säkerhetskontroller, ljuddämpande vägg- och takbeklädnader, belysning, gatumöbler, räcken och gångbanor.

RMIG har försäljningskontor/produktionsenheter i 13 europeiska länder och lokala representanter i ett stort antal länder utanför Europa. Överallt erbjuder vi omfattande lokal rådgivning och valfrihet, oavsett om det gäller expressleverans av lagervaror eller skräddarsydda lösningar anpassade för unika krav på design. För mer information, besök vår hemsida: www.rmig.se

RMIG Sweden AB
Västerängsvägen 1
542 22 Mariestad
Mariestad kommun
Sverige
VAT nummer: SE556077831701

Kontaktperson

MFD
Majken Falkenberg Dohn
+45 44208803 mfd@rmig.com

Tipsa en kollega

0.031