23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Södra Cell Mönsterås ökar kapaciteten och investerar i onlinesystem

| Medlemsnyhet | Företag SPM Instrument AB

Skogskoncernen Södra är inne i en period av stora investeringar. I samband med införskaffandet av ny tvättpress i blekeriet på Södra Cell Mönsterås investerar man nu i onlinesystem för tillståndskontroll för att säkerställa ökande produktionsvolymer.

Södra investerar drygt 300 MSEK i massabruket i Mönsterås - investeringar som kommer att leda till mer effektiv energianvändning och ökad produktivitet vid bruket. Bland annat installeras en ny tvättpress från Valmet under kommande höststopp i oktober och man utrustar då samtidigt tvättpressen med onlinesystemet Intellinova Compact, inkluderande mätmetoderna SPM HD och den nyutvecklade och patenterade vibrationsanalysmetoden HD Enveloping. Totalt ska sexton mätpunkter kopplas in i onlinesystemet.

Underhållstekniker Gert Hjalmarsson kommenterar investeringen: "Tack vare fokuseringen på tillståndsbaserat underhåll på A-klassade maskiner har vi kunnat investera i onlinesystem - allt i linje med vår strävan att uppnå ett underhåll i världsklass."

Södra Cell Mönsterås är det största massabruket inom Södra med en total årlig produktion om 750 000 ton barr- och lövmassa. Tack vare successiva investeringar sedan starten 1958 är fabriken idag en av världens mest moderna. Kärnverksamheten är massaproduktion, men bruket producerar också grön el och fjärrvärme samt tallolja, som blir till biodiesel. Drygt 400 personer arbetar på Södra Cell Mönsterås.

Även på systerbruken Södra Cell Värö och Södra Cell Mörrum har man investerat i utrustning för tillståndskontroll från SPM. På anläggningen i Mörrum används Leonova Diamond för rondmätning och på Värö-fabriken övervakas tvättpressar och mesaombränning online med Intellinova Compact samt mindre kritisk produktionsutrustning med Leonova Diamond.

I anslutning till massabruket i Mönsterås ligger ett av Sveriges största sågverk, Södra Wood Mönsterås, där vibrationsövervakning med Intellinova Compact sker på virkestorkens elmotorer och fläktar.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SPM Instrument AB

Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Tipsa en kollega

0.047