23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vad vet du om Metallformsprutning MIM?

Metallformsprutning används både för enkla och billiga komponenter exempelvis i bilar och hushållsmaskiner men också för avancerade komponenter som kräver hög prestanda.

Med metallformsprutning framställer man detaljer med minimal efterbearbetning. Man får mycket fina ytor och kan formspruta ner till toleranser på 0,05mm (beroende på toleransgrad).

Viktiga användningsområden är komponenter som inte kan tillverkas på annat sätt, exempelvis porösa nickelelektroder för bränsleceller, och material med högsmältande komponenter, exempelvis hårdmetall för skärande bearbetning. Kugghjul och bärande ramar i elektronikutrustning är andra vanliga komponentområden

Metallpulver och en bärare av polymer blandas till en deg som värms och formsprutas. Sedan sintrar man detaljen (homogeniserar) för att eliminera bäraren och ge metallen de slutgiltiga egenskaperna. De flesta vanligt förekommande metallerna såsom stål, rostfritt och mässing kan användas förutom aluminium, zink och magnesium.

  • Genom metallformsprutning kan mycket komplicerade geometrier tillverkas med hög precision.
  • Jämfört med skärande bearbetning blir kostnaden väsentligt lägre, tack vare kraftigt minskad bearbetning av detaljen samt att det knappt blir något skrot.
  • Metallformsprutning genomförs med mycket noggranna toleranser och fina ytor, i princip helt utan begränsningar för oregelbundna former.

Falks Broker AB i Anderstorp har försett Svensk industri med metallformsprutade komponenter under många år och samarbetar idag med några av Sveriges största tillverkare. Företaget har MIM (Metallformsprutning), Sintring, Precisionsgjutning, Sandgjutning, Skalformning, Pressgjutning och Smide som huvudfokus

Ideus Sweden AB
Hantverkargatan 52
Box 239
334 31 Anderstorp
Gislaveds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560275637

Tipsa en kollega

0.123