23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Skapa egenskaper på aluminium – framtidens behov

Hans Bohman, teknisk chef på Bodycote Ytbehandling, berättar om företagets syn på framtiden och de egna processerna.

När industrin och marknaden ropar efter mer prestanda, mindre underhåll, färre driftsstörningar, energisnålare produktion med mera, och allt till en lägre kostnad - då är de så kallade funktionella ytbehandlingarna lösningarna på flera av dessa behov, och därmed framtidens metoder. 

Många av Bodycotes Ytbehandlings affärer har startat med tillverkning i stål som bytts mot samma produkt tillverkad i aluminium, som både då är billigare att bearbeta, lägre vikt på produkten vilket gör mindre energikostnad för drift. Aluminium i sin tur öppnar möjligheter hos funktionella ytbehandlingar, som anodisering, CompCote®, hårdanodisering och Tufram®. Dessa metoder skapar ett bra korrosionsskydd för aluminiumet, men framförallt ger det en hög hårdhet som gör att ytbehandlad aluminium får bra slitagebeständighet.

Med anodisering och CompCote® får man ju också möjligheter till alla de kulörer som finns att utföra i samband med anodisering vilket då gör att man också får en väldigt dekorativ produkt. Design är mer och mer viktigt, inte bara för konsumentprodukter utan även för industriprodukter.

Genom att välja hårdanodisering får man ännu bättre egenskaper än CompCote® och anodisering. Och med Tufram® bygger man på med ännu fler egenskaper som bra non-stick, elektrisk isolation, slitagebeständighet, stärkt korrossionsskydd och framförallt låg friktion. Detta ger möjlighet att använda denna typ av funktionella ytbehandlingar inom mycket besvärliga miljöer, till exempel marina applikationer, tunga fordon, kemisk industri och processindustri i övrigt.

Många av dessa metoder är också fullt godkända att använda i direktkontakt med livsmedel enligt gällande EU-regler, och vissa metodvarianter är även FDA-approved (USA).  

För mer information om våra funktionella ytbehandlingar för aluminium– vänligen kontakta;  

Daniel Franck   daniel.franck@bodycote.com

Ulf Särman        ulf.sarman@bodycote.com

 

Bodycote AB
Box 124
Besöksadress: Spadegatan 23
424 23 Angered
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560778028

Tipsa en kollega

0.031