23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mig-A Twist® - passar i svetsarens hand

Aldrig förr har så mycket energi lagts ner på att göra handsvetsning lätt och behagligt för användare av svetsmaskiner. Mig-A Twist är konstruerad, så att svetsningen blir mer skonsam för svetsaren än någonsin tidigare.

De ömma handlederna hör till historien, för Migatronic har designat ett slangpaket som passar i svetsarens hand.

- Utan tvivel ett av svetshistoriens mest lyckade designprojekt.

Detta är den enkla och nödvändiga beskrivningen av det nya revolutionerande slangpaketet Mig-A Twist från Migatronic. De stora orden om svetsmaskintillverkarens nyaste, patenterade uppfinning ger mening. Nu är det nämligen handtagets grepp, som vrids runt om svanhalsen. För de tidigare flexibla slangpaketen var det omvänt, men de traditionella vridbara svanhalsarna på marknaden hade nackdelar som slitna O-ringar. Och när de blev för slitna, uppstod det otätheter.

Det är ett jättesprång att kunna presentera ett grepp, som gör svetsarens arbetsställning ergonomisk riktig oavsett svetsvinkeln. Luftkylda slangpaket kan vridas upp till 90 grader åt båda hållen. Vattenkylda slangpaket upp till 45 grader. Båda vrids stegvis i intervaller av 15 grader.

Mig-A Twist har ny triggeravtryckare med litet fäste, som avgör, om man vill ha lång eller kort avtryckar-rörelse. Modulerna överst på handtaget skiftas lätt ut genom att vrida översta leden med två klick. Man kan välja mellan tre olika moduler, ett utan betjäning, ett till steglös strömreglering och ett med fritt val av upp till sju sekvenser i fasta klick.

Efter många och långa studier hos industridesigners har brännaren samtidig blivit mer sportig, snygg och med en extra mjuk kabel, som inte blir stel, när det är kallt. Hela uppbyggnaden,
kulleden, slangarna och avtryckaren har blivit mjukare och mer komfortabla.

Den superergonomiska formgivningen gör, att svetsaren kan hålla handen rakt och inte längre be¬höver att vrida handleden i obekväma ställningar när man skall svetsa i hörn eller andra svårt tillgängliga positioner.

Mig-A Twist är standardutrustning på alla Mig/Mag-maskiner, men kommer aven att kunna köpas separat och monteras på en maskin av annat fabrikat, som redan finns i verkstaden. Den finns i 60 olika brännarkonfigurationer, som täcker behov från luftkylt till vattenkylt och från 150 till 550 A.

- Vi förutser en ny trend, som inte kan bromsas. Jag skulle inte bli överraskad om svetsare i hela världen framöver även beställer den nya Mig-A Twist till andra fabrikat än våra, säger produkt-chef Jens Kristensen.

Migatronic Svetsmaskiner AB
Nääs Fabriker
Mellersta fabriken plan 4
Box 5015
448 50 Tollered
Mölndals stad
Sverige
VAT nummer: SE5564450103

Tipsa en kollega

0.033