23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tebis Version 4.0 del 3 – Maximal effektivitet och kvalitet

Det nya grafiska användargränssnittet i Tebis Version 4.0 utvecklades i enlighet med väldefinierade kriterier för ergonomi som stödjer användarna ytterligare i det dagliga arbetet.

Det är försett med många nya funktioner och tillverkare av modell-, press- och formverktyg är inte de enda som erhåller fördelar vid bearbetning av restmaterial, 3D-sidsteg och med fullt ingrepp.

Utnyttja tillverkningen optimalt
Utnyttja verktygen för bearbetning ännu mer optimalt med den nya funktionen för identifiering av fullt ingrepp. Tebis undersöker kontinuerligt aktuell grad av omslutning av material kring verktyget i verktygsbanan och jämför det med angivet tillåtet värde i verktygsbiblioteket. Om graden av omslutning överstiger det angivna värdet reduceras arbetsmatningen till matning för fullt ingrepp för det aktuella verktyget. Eftersom nödvändiga värden sparas centralt i verktygsbiblioteket erhåller man automatiskt hög processäkerhet – det är helt enkelt omöjligt att glömma bort eller använda fel värden. Man erhåller samtidigt längre livslängd på verktygen, lägre verktygskostnader och kortare maskintider eftersom systemet alltid använder optimal matning. Om man vill undvika bearbetning med fullt ingrepp helt och hållet kan man använda den nya funktionen Trokoidal hantering av fullt ingrepp.

Tillverkning med högsta kvalitet
För att förbättra ytkvalitén ytterligare finns nu nya strategier med optimerade 3D-sidsteg tillgängliga. De olika valmöjligheterna är kurvsynkronisering för alla områden eller Z-variabel för branta områden på detaljen. Båda varianterna baseras på specificering av styrkurvor för generering av optimala verktygsbanor. För detta ändamål finns en ny funktion för att skapa styrkurvorna. Den möjliggör för användaren att erhålla alla nödvändiga parametrar för verktyget och elementen till motsvarande NC-beräkningar. Tack vare de användardefinierade styrkurvorna har man maximala ingreppsmöjligheter och användaren kan utnyttja sin kunskap till att anpassa bearbetningen efter eget önskemål. För slutna branta områden kan man även använda områdesbegränsningen som styrkurvor. Eftersom systemet vidhåller till det angivna laterala 3D-sidsteget i såväl flacka som branta områden vid beräkning av verktygsbanan, erhåller man en likformigt optimal ytkvalitet över hela detaljen. Samtidigt får man lägre verktygskostnader och reducerad maskintid eftersom bearbetningen sker med optimala matningar tack vare en väldigt likformig materialavverkning. De enkelt skapade styrkurvorna resulterar även i enklare utförd NC-programmering.

Automatisera NC-programmeringen maximalt
Vi utökar valmöjligheterna systematiskt inom automatiserad NC-programmering! Vid kurvorienterad restbearbetning exempelvis, är Tebis numera kapabelt att automatiskt exkludera områden där verktygets skaft eller hållare kommer för nära eller rent av kolliderar med detaljen eller stoppelementen. Detta ger användaren mer flexibilitet, eftersom fram tills nu har systemet behövt beräkna 5-axliga frigångsrörelser vilket var lämpligt för simultant 5-axliga maskiner. Med den nya lösningen kan man fortsätta bearbetningen med 3- eller 3+2-axliga maskiner med annan tiltriktning och därmed kunna utnyttja fördelarna med kortare verktyg: maximal produktivitet, processäkerhet och optimala tillverkningsresultat. Tack vare den sömlösa integrationen i programmeringsprocessen blir bearbetningen klar snabbare. Det nya, speciellt utvecklade och logiskt strukturerade användargränssnittet ger ytterligare möjligheter till optimal hantering av era CAD/CAM-processer.

Tebis Scandinavia AB
Backa Bergögata 18
422 46 Hisings Backa
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5564486248

Kontaktperson

TSA
Tebis Scandinavia AB
+46 700 17 40 info@tebis.se

Tipsa en kollega

0.031