23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny miljoninvestering hos Uddeholms

| Medlemsnyhet | Företag Uddeholm Svenska AB

Uddeholms i Hagfors bygger ett nytt helautomatiskt sågcenter för 32 miljoner kronor.

– Uddeholm strävar efter att vara No 1 inom alla områden. För oss är det inte tillräckligt att redan idag ha ett leveransåtagande gentemot våra kunder som är att ”normalt” för branschen. Vi vill vara bättre än så, kommenterar logistikchef Stefan Sjögren investeringen i ett pressmeddelande.

Det nya automatiserade sågcentret ersätter sex gamla sågar, som har låg kapacitet i förhållande till dagens standard och dessutom är placerade i olika lagerlokaler. Det nya sågcentret inkluderar ett lagersystem om 517 olika fack och två nya sågar med automatiskt sorteringssystem för orders upp till 430 mm.

”I och med investeringen ökar vi vår servicenivå ut till kund genom såväl kortade ledtider som ökad leveranssäkerhet, inom 72 timmar till slutkund, samtidigt som vi kan arbeta med snävare toleranser, standard idag är +/- 0,1 mm per 100 mm, vilket är nödvändigt för att motsvara våra kunders förväntningar”, skriver Uddeholm i pressmeddelandet.

Beslutet om investering i ett nytt sågcenter i Hagfors är det tredje stora investeringsbeslutet som Uddeholms AB tagit i år.

I mitten av april togs beslut om en miljöinvestering i stålverket storleksordningen 80 miljoner SEK.

Och i början av maj togs därefter beslut om ytterligare sammanlagt 90 miljoner SEK i utbyggnad av ESR-kapaciteten och i en testanläggning inom FoU.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Uddeholm Svenska AB

Aminogatan 25
Box 98
431 22 Mölndal
Sverige
Uddeholm Svenska AB

Tipsa en kollega

0.064