23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny vd från den 1 september

Stena Ståls VD, Jan-Erik Dahlin, efterträds efter 18 år på posten av Henrik Forsmark.

Henrik kommer närmast från positionen som divisionschef inom återvinningsbolaget Stena Recycling. Skiftet sker den 1 september.

Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör med ett brett sortiment av stål- och plåtprodukter till kunder inom bland annat byggbranschen och verkstadsindustrin. Jan-Erik Dahlin, 66 år, har drivit utvecklingen av bolaget i 18 år. Verksamheten har växt från en mindre skala till att idag räknas som Sveriges näst största stålgrossist. Stena Stål är en del av Stena Metallkoncernen.

Henrik ForsmarkDen nya VD:n Henrik Forsmark, 47 år, kommer från Stena Recycling AB, Stena Metallkoncernens svenska återvinningsbolag. Han är en väl beprövad ledare och kommer senast från positionen som divisionschef.

– Jag är stolt och glad över att få det här förtroendet. Stena Stål är ett mycket fint och anrikt bolag som har funnits med länge inom Stena. Jag kommer arbeta för att vi ska fortstätta växa och skapa de bästa lösningarna för kunder över hela landet.

Jan-Erik Dahlin sammanfattar VD-bytet så här:

– Jag har haft stålbranschens roligaste jobb i 18 år. Vi har växt över tid och har idag en väldigt stark position på marknaden som landets näst största stålgrossist. Jag är övertygad om att Henrik Forsmark är rätt person att leda Stena Stål vidare mot nya framgångar.

Stena Stål AB
Postadress: Box 4088
Besöksadress: Fiskhamnsgatan 8
400 40 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560775925

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.042