23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En guldskimrande fasad med perforerad plåt från RMIG lockar kunderna till Bang & Olufsens nya butik

RMIG anlitades när Bang & Olufsen skulle ta fram en fasad för sitt nya butikskoncept. Först ut var flaggskeppsbutiken i Herning i Danmark där kraven på design var höga.

Den danska ljud- och bildjätten Bang & Olufsen är känd över hela världen för sin produktdesign och tekniska överlägsenhet. När projektet med att skapa en ny flaggskeppsbutik inleddes var det viktigt för Bang & Olufsen att byggnadens exteriör skulle bli lika exceptionell i design och uttryck som dess innehåll.

Den karaktäristiska byggnaden har designats av arkitektfirman arkitec A/S. I samarbete med RMIG:s City Emotion-program valdes perforerade TECU® Gold-paneler med bakomliggande LED-belysning i kombination med stora glasytor, vilket skapat en sensationell byggnad. Materialval och utformning av byggnaden har baserats på Bang & Olufsens produktdesign och nya butikskoncept, med inspiration hämtad från den modernistiska stilen från mitten av 1900-talet.

Traditionen av minimalistisk skandinavisk design med receptiva komponenter går som en röd tråd genom alla Bang & Olufsens projekt – från deras innovativa ljud- och tv-system till butikerna där de exklusiva danska produkterna visas upp.

RMIG:s City Emotion-koncept framhäver denna strategi genom att tillhandahålla utformning, perforerat material och fasaddetaljer som skapar kreativitet i stadsmiljön. Resultatet är en byggnad som fångar allas uppmärksamhet oavsett om du ser den för första gången eller varje dag.

Fängslande och inbjudande
Bang & Olufsens projekt för fasader till deras nya butikskoncept handlades av RMIG:s team för support inom arkitektur och konstruktionssektorn. Programmet heter City Emotion och hjälper arkitekter och byggnadsentreprenörer att förverkliga sina urbana designkoncept och omvandla dem till faktiska byggnader.

Med hjälp av RMIG ImagePerf har de individuellt anpassade TECU® Gold-panelerna fått ett specialdesignat perforeringsmönster som täcker hela byggnadens fasad och skapar en ovanlig och fascinerande design som liknar slingrande ormar. De guldfärgade panelerna täcker ungefär 350 kvadratmeter. Kombinationen av precisionsperforerade paneler och vackert rundade glashörn ger byggnaden en unik karisma som utstrålar ljus och öppenhet. Samtidigt lockar den kunder och förbipasserande att titta in och uppleva det allra bästa inom ljud, bild och design.

Styrkan på de programmerade LED-ljusen bakom den guldfärgade fasaden skiftar, vilket skapar en visuell energi och ett konstant föränderligt ljus både dag och natt vid det torg byggnaden står. Det är lätt att förstå att den fascinerande byggnaden med sin intagande fasad har genererat ett stort och mycket positivt intresse såväl i media som bland lokalbefolkningen.

Mer information om City Emotion, RMIG Group och företagets produktgrupper, aktuella marknader och tillverkningslösningar finns på www.city-emotion.com

RMIG Sweden AB
Västerängsvägen 1
542 22 Mariestad
Mariestad kommun
Sverige
VAT nummer: SE556077831701

Kontaktperson

MFD
Majken Falkenberg Dohn
+45 44208803 mfd@rmig.com

Tipsa en kollega

0.047