23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rekordorder till Profilgruppen

| Medlemsnyhet | Företag ProfilGruppen Extrusions AB

Profilgruppen har tecknat avtal om sin största affär någonsin. Affären löper över ett antal år med start 2016 och beräknas omsätta drygt 200 Mkr per år.

Kunden är ny för företaget och avtalet omfattar leveranser av färdigförpackade inredningsdetaljer baserade på vidareförädlade aluminiumprofiler.

Avtalet har tecknats via ett separat dotterbolag som samägs med automationsföretaget WIP Industries Sweden AB.

Profilgruppens vd, Per Thorsell, har sin bild klar för sig vad som varit avgörande för att företagen tagit hem rekordaffären.

– Vår kunskap om aluminium i kombination med WIPS:s erfarenhet och kunskap om automation. Ett bra helhetskoncept helt enkelt, säger han till Metal-Supply.

Investerar 60 miljoner kronor
Enligt Per Thorsell är man extra stolta över att ha tagit hem ordern, eftersom leveranserna bygger på en ny teknik och ett för branschen nytt helautomatiserat produktionskoncept.

– Det är ett helautomatiserat koncept som inkluderar bearbetning, ytbehandling och packning, berättar han.

Med anledning av avtalet gör det nya bolaget också en riktad investering i en automatiserad produktionsanläggning för cirka 60 Mkr, där extern finansiering är säkerställd. Investeringen görs i nära anslutning till Profilgruppens extruderingsverksamhet i Åseda.

– Det här innebär att vi kommer behöva rekrytera cirka 25 nya medarbetare inom produktion, för att kunna köra i treskift, säger Per Thorsell.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ProfilGruppen Extrusions AB

Östra Industriområdet
364 31 Åseda
Sverige
ProfilGruppen Extrusions AB

Tipsa en kollega

0.109