23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Swegon i Kvänum investerar!

Företaget väljer nu att köpa en kantpresscell med robot. Den robotiserade lösningen från Starmatik består av en Fanucrobot och en 150 tons 3 meters servoelektrisk kantpress från SafanDarley.

Swegon AB ingår i börsnoterade Latourkoncernen och är marknadsledande inom energieffektiva ventilations- och inneklimatsystem. Swegon har 11 produktions-enheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika och Belgien. Företaget har 1800 anställda och omsätter cirka 3,3 miljarder kronor.

Sami Tietiväinen, produktionstekniker på Swegon i Kvänum, berättar:
- När vi sonderade marknaden efter den bästa robotcellen för oss föll valet på Din Maskin i Värnamo. Vi konstaterade att deras lösning, med en servoelektrisk kantpress från SafanDarley tillsammans med Starmatik robotcell, kunde erbjuda den mest flexibla lösningen för oss.

Vi sökte en utrustning med hög automatiseringsgrad och möjlighet till snabba omställningar. Detta kunde Din Maskin och Starmatik erbjuda.

Den robotiserade lösningen från Starmatik består av en Fanucrobot och en 150 tons 3 meters servoelektrisk kantpress från SafanDarley.

Så här kommer processen att gå till: detaljerna som skall bockas hämtas från kundens befintliga höglager. När en arbetsorder är lagd, och arbetskön är skapad, hämtas aktuell palett med detaljer ut till en ”hämtposition” .Kantpresscellen kommer sedan automatiskt byta verktyg och gripdon för det aktuella jobbet. Bockningsroboten utför därefter bockning och staplar sedan detaljen på lastbäraren. Staplingsområdet består av två zoner vilket innebär att man kan plundra cellen utan något maskinstopp.

För ytterligare information om robotiserade kantpresslösningar, kontakta en säljare på Din Maskin eller ring 0370-693400.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.094