23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Intelligent rening gör processvätskan bakteriefri

Miljöteknikföretaget Wallenius Water har utvecklat en metod som stoppar bakterietillväxt i processvätskor utan att kemikalier behöver tillsättas. Nu lanseras en ny produkt med ett avancerat styr- och kontrollsystem och enkel och riskfri hantering.

Bakterieangrepp på till exempel skärvätskor skapar problem för verkstäder som arbetar med metallbearbetning. Det handlar om höga underhållskostnader och förlorad produktion. Eftersom de traditionella reningsmetoderna är kostsamma och ökar arbetsmiljöriskerna har en kemikaliefri metod för att stoppa bakterietillväxten i vätskan utvecklats - FluidWorker 300.

Processvätskerening på ett nytt sätt
Konstruktionen innehåller en unik reaktor där processvätskan behandlas med ultraviolett ljus (UV). UV reducerar och begränsar förekomsten av bakterier i processvätskor. Ett bakterieangrepp försämrar snabbt funktionen hos vätskan. Med FluidWorker installerad hinner bakterierna aldrig växa till och processvätskan har därför kvar sina egenskaper, vilket ger en längre livslängd av vätskan och en stabilare produktion. Utan bakterier och med minskad kemikalieanvändning blir även arbetsmiljön bättre. FluidWorker 300 är Wallenius Waters mest intelligenta renare hittills, med ett avancerat styr- och kontrollsystem, enkel hantering, minimalt underhåll och snabb installation.

”Med FluidWorker 300 reduceras bakterierna i processvätskan på ett säkert sätt. Med en konstant rening och en trygg arbetsmiljö kan företaget fokusera på kärnverksamheten” säger Hans Ahlgren, Affärsområdesansvarig på Wallenius Water.

Fjärde generationen
FluidWorker 300 är resultatet av mångårig forskning och är den fjärde generationen processvätskerenare som Wallenius Water lanserar. Sedan tidigare renar Wallenius Water processvätska hos bland annat GKN Aerospace, Siemens Industrial Turbomachinery, SSAB och Outokumpu.

För mer information, kontakta:
Hans Ahlgren, affärsområdesansvarig
+46 (0) 8 120 138 37 | hans.ahlgren@walleniuswater.com

Wallenius Water är ett svenskt miljöteknikföretag som utvecklar och marknadsför uppströmslösningar för att rena vätskeflöden i industriella processer. Systemen används bl.a. för att rena ballastvatten i fartyg, recirkulerat vatten i fiskodlingar samt processvätskor inom metallbearbetande industri. Wallenius Waters lösningar säljs och distribueras i Europa och Asien.

För mer information, se www.industrialfluidcontrol.com

Wallenius Water Innovation AB
Junohällsvägen 1 (Stora Essingen)
112 64 STOCKHOLM
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE559127703201

Tipsa en kollega

0.031