23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

100% återvinning av metall

”Inom en snar framtid tror vi att vi i USA kommer att återvinna 100 procent av den hårdmetall vi säljer.”

Det borde inte överraska – Sandvik Coromant har återvunnit hårdmetall sedan 1990-talet – men de senaste åren har programmet för att köpa tillbaka utslitna hårdmetallskär och solida hårdmetallverktyg blomstrat.

Under 2011 ökade Sandvik Coromant US sin satsning på återvinning. Resultatet blev en ökning med 375 procent jämfört med 2009, som dittills hade varit det bästa året.

Genom att fokusera både på miljöfördelarna och de faktiska ekonomiska fördelarna som Sandvik Coromant Carbide Recycling innebär har programmet ökat i USA och tagit fart globalt.

”Förra året återvann Sandvik Coromant 80 procent av den totala vikten hårdmetall som vi sålde globalt”, säger projektledaren Karl Almquist hos Sandvik Coromant US.

”Och det handlar inte bara om vår hårdmetall – vi återvinner även andra tillverkares skär och solida hårdmetallverktyg. Inom en snar framtid tror vi att vi i USA kommer att återvinna 100 procent av den hårdmetall vi säljer.”

Det har alltid pratats om programmet ur ett miljöperspektiv, men Almquist säger att det i allra högsta grad även blivit en affärsmöjlighet. Från och med nu betalar Sandvik Coromant ett bra marknadspris för använd hårdmetall och garanterar att materialet återanvänds till nya verktyg för tillverkningsindustrin – och det kan inte många skrothandlare lova.

Sandvik Coromant tittar på olika betalningsalternativ för de återvunna skären för att tillmötesgå de olika behoven på marknaden, exempelvis vouchers för återvunna verktyg. Almquist tror att de olika kreditalternativen kommer att göra att antalet deltagare i programmet ökar ännu mer.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.031