23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Plattan i mattan!

Inspiration - Tjugoen studenter, tre Mini-bilar och tusan till åktur. Att ställa upp i Italian Job Mini-rallyt kan bli det största äventyret hittills för studenter och lärlingar vid UK Manufacturing Technology Centre.

För filmfantaster och veteranbilskännare i världen kanske Michael Caine hade huvudrollen i filmen The Italian Job (sv. Den vilda biljakten) från 1969. Men de riktiga stjärnorna var de klassiska Mini-bilar som gänget använde för att fly efter en guldkupp i Turin.

För att hedra filmen har entusiaster och beundrare av den brittiska bilen skapat ett rally som följer i flyktvägens hjulpår över de italienska alperna. Under rallyts 25 år har det blivit nästan lika känt som själva filmen.

När ledningsgruppen vid Manufacturing Technology Centre (MTC) i Coventry, Storbritannien, fick höra om evenemanget bestämde den att rallyt skulle vara perfekt för att utveckla ingenjörer och tekniker, och samtidigt utnyttja deras tekniska kunskaper och marknadsföringsförmåga för ett gott syfte (rallyt stöder välgörenhet för barn).

”Det är ett bra sätt att skaffa sig kunskaper bortom teknik, och ett gyllene tillfälle för oss att förbättra exempelvis kommunikation, marknadsföring, projektledning och att samla in pengar”,
säger Leigh Carnes, Operations Director, MTC.

Teamet har 21 medlemmar och består av både andraårsstudenter och lärlingar som gör sitt andra eller tredje år. De ansvarar för hela projektet, från start till mål. I fokus för projektet är tre Mini-bilar: ”Mike”, från 1981, ”Tango”, från 1992, och ”Charlie”, från 1966.

Arbetet började i maj 2013 med förberedande planering och aktiviteter för att samla in pengar, innan bilarna kunde köpas.

Läs mer i vår tidning på sidan 16 >>

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.032