23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

YASKAWA Nordic AB - Ögonblickligt resultat av robotisering

En sekundärförpackningslinje kunde inte hålla jämna steg med den ökande efterfrågan - Efter en totalrenovering överskrider nu produktionslinjen förväntningarna.

En sekundärförpackningslinje för ögondroppar kunde inte hålla jämna steg med den ökande efterfrågan på de tillverkade produkterna. "För långsam och alltför arbetskrävande," var omdömet om anläggningen. Efter en totalrenovering, inklusive uppgradering till höghastighets Delta-robotar, överskrider nu produktionslinjen förväntningarna.

Holopack Verpackungstechnik har specialiserat sig på att hjälpa tillverkare med primär- och sekundärförpackning av farmaceutiska och kosmetiska produkter. De har i flera år varit en partner till välkända företag runt om i världen. Framgångsrika inspektioner gjorda av FDA bekräftar deras höga kvalitetsstandard.

I fabriken i Sulzbach-Laufen Holopack har man en modern anläggning för kontraktsfyllning och paketering av flytande, halvflytande och fasta farmaceutiska och kosmetiska produkter. För en känd leverantör av ögondroppar kunde den sekundära förpackningslinjen inte hålla jämna steg med den ökande produktionen. Andelen manuellt arbete på produktionslinjen var för hög. Cykeltiderna blev för långa och det monotona arbetet låste upp personalen som bättre behövdes på annat håll.

Holopack vände sig till Autech Automationstechnologie för hjälp med automatisering. Som en av Yaskawas systemintegratörer hade man tillgång till simuleringsverktyg och funktionstester hos Yaskawas robotdivision i Allershausen för att skapa den optimala layouten. Den nyligen installerade förpackningslinjen har en platsbesparande U-formad layout där delmomenten samordnas på ett snyggt sätt.

Ögondropparna kommer till anläggningen i kartonger med 700 enheter i varje, och varje enhet består av fem s.k. PE-flaskor. Dessa grupperas och plockas ner i en påse och märks med alla relevanta uppgifter. Därefter sker märkning och vägning av innehållet med hjälp av ett kamerasystem. Det sista steget är att packa ner påsarna i kartonger tillsammans med respektive bipacksedel.

Förpackningslinjens första steg
För det första steget i paketeringslinjen ansvarar två Deltarobotar, MOTOMAN-MPP3. Till sin hjälp har de ett stationärt bildanalyssystem och Yaskawas mjukvara MotoPick som hjälper till att koordinera paketeringen i snabbt tempo.

- Utan den här geniala programvara skulle integrering och programmering av visionsystemet vara för komplicerat. Dessutom kan den driftansvarige snabbt ställa om linjen till nya produkttyper utan att ha djupare programmeringskunskap, säger Ralf Sauter, säljansvarig på Autech Automationstechnologie.

Kartongfyllning
Efter vägning går transporten till den sista robotstationen och en snabb sexaxlig MOTOMAN-MH5L med lång räckvidd och vakuumgripdon, som paketerar produkterna i kartonger.

Tidigare arbetade sex personer med det monotona arbetet på förpackningslinjen. Efter automatisering av anläggningen hanterar nu två operatörer hela linjen. De andra fyra har fått nya, mer innehållsrika uppgifter, och produktiviteten på hela anläggningen har ökat med 35%. I alla andra avseenden, såsom utrymmesbehov, processäkerhet och underhållsfrihet överstiger anläggningen förväntningarna enligt produktionschefen Marc Hofmann.

YASKAWA Nordic AB
Box 504
Besöksadress: Spångatan 4
Leveransadress: Verkstadsgatan 2
385 25 TORSÅS
Torsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5591369773

Tipsa en kollega

0.032