23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Great Lakes Metal Stamping automatiserade med hjälp av AP&T

Våren 2012 stod Great Lakes Metal Stamping i Alabama, USA, inför en stor utmaning. Företaget hade möjlighet till nya viktiga affärer, men för att möta kundernas behov behövde man snabbt köpa in nya pressar och automationsutrustning.

Företaget kontaktade AP&T för en lösning på denna utmaning.

– För att vi skulle kunna klara projektet och hålla de snäva tidsramar vi hade, var det nödvändigt att vi på ett smidigt sätt kunde integrera utrustning och snabbt lösa problem tillsammans, säger Keith Hettig, VD för Great Lakes Metal Stamping.

Vid Great Lakes Metal Stamping i Cusseta, Alabama tillverkar man plåtdetaljer för kunder inom en rad olika branscher, bland annat fordonsindustrin och vitvarubranschen. Nu stod man inför utmaningen att på kort tid öka sin produktionskapacitet för att kunna utvidga sin affär.

Snabb process
Keith Hettig fick snart upp ögonen för AP&T:s kompetens inom automation. Den första kontakten mellan Great Lakes Metal Stamping och AP&T togs den sjätte mars 2012.

– Två dagar senare kunde vi presentera ett första förslag och före månadens slut var vi överens om alla detaljer, berättar Stefan Knudsen, säljare och ansvarig för affären på AP&T North America.

Samarbete mellan AP&T och andra leverantörer utmynnade i en lösning, där totalt nio nyinköpta mekaniska pressar automatiserades med utrustning från AP&T. I leveransen ingick två Monobar 80, en skyttel, styrsystem och säkerhetssystem. Utrustningen används främst för tillverkning av detaljer till bromskraftsförstärkare för personbilar.

– Med vårt modulsystem som grund kunde vi snabbt ta fram en kundandanpassad lösning baserad på standardkomponenter. Den första veckan i augusti 2012 var utrustningen på plats i fabriken och sedan dess har driften varit i full gång, säger Stefan Knudsen.

Flexibel lösning
En viktig utgångspunkt för projektet var att lösningen skulle vara flexibel och snabbt kunna ställas om för nya produkter. De nio pressarna kan antingen användas som en enda integrerad helt automatiserad produktionslinje eller delas upp i två mindre linjer. Varje press kan också köras manuellt var för sig.

– Vi fick den lösning vi behövde på utsatt tid. AP&T var en viktig spelare i det team som med gemensamma krafter lyckades genomföra det här viktiga projektet, säger Keith Hettig.

Fakta om Great Lakes Metal Stamping, Inc.

- Tillverkar pressade plåtdetaljer för många branscher, bland annat fordonsindustrin och vitvarubranschen.
- Har produktionsanläggningar i Bridgman, Michigan och Cusseta, Alabama i USA.
- Arbetar med såväl prototyper och korta tillverkningsserier som massproduktion.
- Erbjuder framtagning av verktyg, pressning, svetsning och montering under samma tak.

se.aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.064