23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Innovationspriset för människoliknande robot från Yaskawa

Yaskawa Europe GmbH hedrades av sjukvårdsgruppen Senetics med Innovation Award 2014. Priset för den mest innovativa produktidén inom vårdsektorn gick till tvåarmsroboten MOTOMAN-CSDA10F.

Prisutdelningen ägde rum den 27 mars som en del av samarbetsavtalet Medical Congress i Erlangen.

En jury bestående av experter från sjukvården valde MOTOMAN-CSDA10F från Yaskawa som vinnare i kategorin "Mest innovativa produktidé eller patent" utav 243 ansökningar från företag eller forskningsinstitutioner. De första installationerna inom biomedicinsk syntes, utveckling av cancermedicin och kemisk analys (provtagning), visar att den här roboten kan hantera praktiskt taget all standardutrustning och konventionella analysredskap på ett laboratorium.

Roboten är idealisk för standardiserade testförfaranden, men det går också snabbt att lägga till nya arbetsflöden. De olika momenten, som att öppna och stänga ett handtag eller skruva av/på flasklock etc., lagras som programmoduler i ett rörelsebibliotek. Operatören komponerar sedan ett arbetsflöde utifrån ett huvudprogram där man lägger in enskilda processteg i en önskad sekvens.

Studier i Japan visar att kvaliteten och reproducerbarheten av resultatet är betydligt bättre för en robot än för en laboratorieassistent. Men roboten skapar också nya förutsättningar för forskning och tillverkning, framför allt där man vill förhindra exponering av potentiellt farliga eller smittsamma ämnen.

Innovationspriset delas årligen ut av vårdkoncernen Senetics GmbH & Co för att främja utvecklingen inom branschen. Senetics stöder företag med produktutveckling från idé till marknad.

YASKAWA Nordic AB
Box 504
Besöksadress: Spångatan 4
Leveransadress: Verkstadsgatan 2
385 25 TORSÅS
Torsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5591369773

Tipsa en kollega

0.031