23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

EAB och Axelent samarbetar i omtalat projekt för Bergendahls

18.000 m2 rasskydd till 29 meter högt kranlager

Bakgrund
Bergendahls Food gör en satsning på vad man kallar Framtidens varuförsörjning, med en utbyggnad av ett höglager vid centrallagret i Hässleholm. Satsningen omfattar både nya arbetssätt och hantering av ökade volymer. Det nya kranlagret kombineras med ett smalgångslager vilket möjliggör att livsmedel och specialvaror kan hanteras på samma lager i Hässleholm, istället för som nu med lagerhantering av specialvaror i Höör. Det leder till mindre miljöpåverkan, effektivare logistik och förbättrad service till butik.

Utbyggnaden omfattar 11 000 m2 fördelade på 5 000 m2 höglager, 5 000 m2 smalgångslager och 1 000 m2 anslutningsytor.

Swisslog i Partille är huvudleverantör till projektet och har i sin roll anlitat EAB i Smålandsstenar när det gäller leverans och montage av pallställ, entresoler, genomloppsbanor och påkörningsskydd. EAB har i sin tur anlitat Axelent AB för rasskydd till pallställ och taknät.

Niclas Svensson, projektör på EAB
”Det här är ett riktigt speciellt lager som genom sin höjd på 29 meter blir en tongivande del av stadsbilden i industriområdet Läreda i södra Hässleholm. Det är det högsta kranlager vi någonsin levererat till. Speciella liftar fick hyras in för att göra montagen högst upp. Normal höjd för ett kranlager brukar ligga runt 20 meter.”

Sven-Erik Andersson, säljare på Axelent AB
”18.000 m2 rasskydd är väldigt mycket. Vi tycker det är väldigt roligt att få samarbeta med EAB i ett projekt som detta där ordning och reda, kvalitet och funktion varit ledord genom hela projektet. Alla rasskydd och taknät är lackerade i grått, vilket gör det hela enhetligt och snyggt.”

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031