23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ljungby Maskin investerar i en robotcell

- Vi sonderade marknaden efter liknande lösningar, men kom fram till att Din Maskin och Starmatik erbjöd det mest prisvärda och bästa alternativet.

2008 firade Ljungby Maskin AB 25-års jubileum. Från fabriken i Ljungby har snart 3000 hjullastare levererats till nöjda kunder i Sverige och i utlandet. Företaget har under dessa år byggt upp ett renommé som en trovärdig leverantör av hjullastare av högsta kvalitet för kunder som värderar hög produktivitet, rejäl grundkonstruktion, hög komfort och stor flexibilitet i hanteringen.

All produktion i Ljungby Maskin är orderstyrd och de flesta maskiner har mycket extrautrustning. I fabriken på 17.000 kvm produceras så mycket delar som möjligt för att säkra högsta möjliga kvalitet. Man tillverkar själva ramar, lastarmar, diverse redskap, hytter, hydraulcylindrar samt de delar som ingår däri. Drivlinan, d.v.s. motor, växellåda och axlar levereras av ledande producenter. Skärning, kapning, bockning, valsning, svetsning, maskinbearbetning, sandblästring, tvättning och målning sker på fabriken innan maskinen monteras och testkörs.

Denna produktionsfilosofi minskar sårbarheten genom att man har full kontroll över tillverkningskedjan. Dessutom sparas miljön genom att många förorenande transporter mellan olika produktionsenheter undviks.

Bengt Fransson, produktionschef på Ljungby Maskin, berättar om investeringen;
- Vi sonderade marknaden efter liknande lösningar, men kom fram till att Din Maskin och Starmatik erbjöd det mest prisvärda och bästa alternativet. För oss är även tillgängligheten till en väl fungerande serviceorganisation en mycket viktig parameter när vi investerar och det kände vi att Din Maskin kunde erbjuda. För att citera Rune Andersson, ägare till företaget; det är riktigt roligt att göra en investering och känna att det blir bättre än man hade tänkt sig!


Den robotiserade kantpresslösningen från Starmatik består av en standardiserad industrirobot som är placerad vid en befintlig Darley kantpress. Roboten plockar detaljen från centreringsbordet, utför dubbelplåtskontroll och gör därefter bockningscykeln. Om man i arbetscykeln måste göra ett omtag kan detta göras genom att man byter grepp när materialet kläms i verktyget eller genom att förflytta detaljen till omgreppsstationen. Efter utförd bockningscykel staplas detaljen på lämplig lastbärare.

För ytterligare information om robotiserade kantpresslösningar, kontakta en säljare på Din Maskin eller ring 0370-693400.

Bild: Operatören Daniel Rubin vid den nya robotcellen från Starmatik och Din Maskin.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.111