23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Pons nya anläggning i Boden snart i full drift

Anläggningen är ett så kallat Component Rebuild Centre, där man testar, reparerar och utför service på komponenter som sitter i olika gruvmaskiner från Caterpillar.

De 5 600 kvadratmetrarna har utrustats med sammanlagt 23 lyftobjekt, allt från mindre pelarsvängkranar till traverser med en kapacitet på 20 ton och en spännvidd på nästan 16 meter. Dessutom har man skrivit ett 4-årigt serviceavtal med CARLHAG i Luleå.

Pon Equipment är återförsäljare av Caterpillar i Skandinavien och Nederländerna och har världens största utbud av tunga maskiner inom gruvdrift. Anläggningen i Boden renoverar och testar komponenter till Caterpillars gruvmaskiner. Det handlar om motorer, växellådor, differentialväxlar, hjulupphängningar, bromsar med mera. Men det är inte vilka komponenter som helst – en gruvtruck med en lastkapacitet på 350 ton har en motor som väger 12,5 ton och en växellåda som väger tre. Det ställer stora krav på både lyftobjekt och kranleverantör.

– Vi är väldigt glada för att de valde oss och ABUS, säger Stefan Sundkvist, säljare på CARLHAG i Luleå, och fortsätter:

– Med det 4-åriga serviceavtal som började gälla vid årsskiftet, så kan vi garantera att Pon kan upprätthålla sina åtaganden gentemot sina kunder.

Snabb service A och O
Pon Equipment har serviceavtal, med krav på inställelsetider, med de ansvariga för driften av gruvorna. Därför har man verkstäder på plats vid alla större gruvor såsom: Aitik i Gällivare, Kaunisvaara och Svappavaara i Kiruna samt Sydvaranger Gruve A i Kirkenes; vid Aitik har man till exempel 45 anställda och i Kirkenes 50, som servar gruvmaskinerna alla tider på dygnet.

– Samarbetet med CARLHAG har varit mycket gott och vi har kunnat ställa krav på tillgängligheten när det gäller serviceteknikerna, krav som vi själva har på oss från våra kunder. Begränsningar i kapaciteten, eller stillestånd, är kostsamma när det gäller gruvverksamhet, berättar Peter Hietala, platschef på Pon Equipment i Boden, och avslutar:

– Serviceavtalen är anledningen till att vi rekryterar som planerat, trots att utvinningen går lite på sparlåga på grund av de låga malmpriserna.

Carlhag AB
Strågatan 5
653 43 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565050803

Kontaktperson

JH
Johan Hammarström
VD och Marknad
+46 54555773 johan.hammarstrom@carlhag.se

Tipsa en kollega

0.031