23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Uddeholm satsar ytterligare 100 miljoner på nya investeringar

Bolaget investerar nu 100 miljoner kronor i utbyggnad av sin ESR-kapacitet

I början av veckan fattade Uddeholms ägare, voestalpine AG, beslut om att investera 100 miljoner kronor i ytterligare en ESR-ugn. Investeringen förstärker företagets position som världsledande vad gäller utvecklingen av nya produkter i högpresterande verktygsstål.

- För att tillmötesgå våra kunders krav på optimerad totalekonomi i produktionen behövs våra ESR-stål. Marknaden för våra topprodukter utvecklas snabbt och då måste vi se till att vi har tillräcklig kapacitet. Det är bara ett och ett halvt år sedan vi invigde den senaste, nionde ESR ugnen och nu är det dags för nummer tio. Uddeholms AB är redan idag världens ledande tillverkare av ESR-omsmält verktygsstål för formverktyg och vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på världsmarknaden, säger Per Hasselström, VD för Uddeholm AB.

- Vårt produktprogram är attraktivt för våra kunder världen över, samtidigt som våra ägare tror på det vi gör. Den kombinationen, nöjda ägare och framgångar på marknaden, är en förutsättning för fortsatt tillväxt, konstaterar Per Hasselström.

Lönsam satsning
Satsningen på spetsprodukter i högkvalitativt verktygsstål har länge varit en framgångsrik strategi. Den investering på 100 miljoner som nu beslutats, kommer att genomföras under 2014 och 2015, vilket innebär att den nya ESR-ugnen, den tionde i ordningen, ska vara i drift under hösten 2015.

Uddeholm Svenska AB
Aminogatan 25
Box 98
431 22 Mölndal
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562323146

Tipsa en kollega

0.031