23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Forserums Verktygsindustri köper en stans- lacercell, LPe8!

Prima Power servoelektrisk stans- lasercell har levererats av Din Maskin

Allt sedan verksamheten startade vid mitten av 40-talet har de haft rykte om sig att göra bra jobb, levererade i rätt tid till vettiga priser. Då handlade det nästan uteslutande om verktygstillverkning. Idag förser de kunder i södra Sverige och framförallt kunder i Småland med legotillverkade detaljer i plåt och rostfritt. Man pressar, laserskär, stansar och bockar, svetsar och slipar, bearbetar aluminiumprofiler och erbjuder, lackering och ytbehandling – ja, listan blir lång!

Maskinen som Forserums Verktygsindustri nu investerar i är en Prima Power servoelektrisk stans- lasercell, LPe8, som ger en enastående flexibilitet, snabbhet, noggrannhet och produktivitet. Maskinen installerades till semestern förra året.

Richard Fagerstrand förklarar;
- Nu kan vi laserskära själva i egen regi och sänka våra leveranstider ytterligare. Vi hoppas också att våra kunder skall bli uppmärksamma på vår nyinvestering och det försäljningsarbetet är nu igång. Vi har aldrig jobben i huset innan vi investerar i en ny maskin och det har vi inte haft någon gång.- Här står vi idag med en toppmodern maskinpark, utökade produktionsytor till över 6 000 kvm och 25 högst motiverade medarbetare där vi samtliga arbetar enligt kvalitetssystem ISO 9001 och följer de miljömål som finns specificerade i ISO 14001, säger vd Torbjörn Andersson som tillsammans med Richard Fagerstrand leder verksamheten.

Den servoelektriska Prima Power LPe8 laserstansmaskinen integrerar stansning och laserskärning i en flexibel plåtbearbetningscell. Programmering sker genom inläsning av CAD-geometrier, automatisk verktygsutläggning och nesting. Denna metod ger en oerhörd flexibilitet och kombinerar fyra tempon i en maskin; stansning - laserskärning - formning - gängning.

Bild: Den nya Prima Power LPe8 med operatörerna (fr v) Mattias Hedin och Kjell Johnsson

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.047