23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Plannja Steinwalls investerar i en gradsax

Företaget köper en gradsax från Din Maskin

Plannja Steinwalls är Plannjakoncernens specialist inom produktion och tillverkning av bleck och beslag samt takgenomföringar. Plannja Steinwalls ansvarar även för koncernens försäljningsområde Husfabriker i Norden, där varje leverans har sin egen unika prägel. Ett paket kan innehålla takavvattning, bleck och beslag, komplett taklösning med Plannjas designade takprofiler, bostadsventilation komplett med hela systemtänket och anpassade takgenomföringar. Plannja Steinwalls AB är ett helägt dotterbolag till Plannja AB och har sin bas i Landsbro med ca 55 anställda.

Lars Fich, Produktionstekniker på Plannja Steinwalls, berättar:
- Vi valde en M-Shear från SafanDarley beroende på maskinens specifikationer och speciella lösningar samt, inte att förglömma, maskinens miljöpåverkande. Vi tackar Din Maskin för ett bra och gediget arbete. Vi har bollat många idéer, de har lyssnat till våra behov och hittat rätt maskin för Plannja Steinwalls.

Maskinen som Plannja Steinwalls nu investerar i är en SafanDarley servohydraulisk gradsax typ M-Shear 310-4 TS200 med transportör.

Fredrik Carlsson, produktansvarig på Din Maskin, säger:
- Det här är världens bästa sax! Maskinen är en M-Shear, 3100 mm klipplängd för max 4 mm plåttjocklek. Den har servohybridsystem på hydrauliken, det vill säga, hydraulsystemet är bara aktivt vid själva klippningen. Vid stand-by står hydraulsystemet stilla vilket ger lägre energiåtgång.

Transportören är en robust konstruktion med bältdrift för att minimera risken för repor av plåten då kunden klipper lackad plåt. Hastigheten på transportbandet är steglöst justerbart. Maskinen är även utrustad med pneumatisk plåtupphållare. På denna maskin har Din Maskin även gjort kundanpassningar beträffande elsystem och märkning samt utrustat maskinen med ett UPS system för avbrottsfri strömförsörjning.

Bild: Från vänster Kenneth ”Wille” Karlsson är operatören, Richard Uppenberg, säljare på Din Maskin och Lars Fich, produktionstekniker på Plannja Steinwalls

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.029