23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nevs och Ruukki i samarbete om nya Saaben

National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, som återupptagit tillverkningen av Saab-bilar i Trollhättan, har startat ett samarbete med stålkoncernen Ruukki.

Ruukki levererar bland annat det avancerade höghållfasta stålet Litec, en av nyckelkomponenterna i karosstillverkningen.

Sedan den 2 december rullar det nybyggda Saab-bilar från fabriken i Trollhättan. Den internationellt mycket ansedda 9-3-modellen produceras igen, nu av nye ägaren Nevs, som nästa år lanserar den första elbilen.

Som en av sina samarbetspartners i nysatsningen har Nevs valt stålkoncernen Ruukki, som levererar flera olika stålsorter som används till karossen i Saab 9-3.

– Det är roligt att vara med när ett av Sveriges mest kända varumärken återuppstår, säger Thomas Hörnfeldt, VD på Ruukki Sverige. Genom vår flexibilitet och korta leveranstider kan vi erbjuda de snabba reaktioner som ett nystartande företag behöver.

Ruukki levererar formbara stål, höghållfasta stål och dessutom Litec, ett avancerat höghållfast dual phase-stål.

– Vårt Litec är nära fyra gånger så starkt som formbart stål och har en extremt stor förmåga att ta upp energi eller hindra inträngning i kupén vid en krock, säger Jonas Adolfsson som är produktchef inom automotive på Ruukki.

– Med avancerade höghållfasta stål kan man gå ner i godstjocklek och därmed tillverka lättare och mer bränslesnåla bilar med bibehållen säkerhet. På Ruukki satsar vi mycket på att utveckla material och tillämpningar för att stötta tillverkningen av lätta, energieffektiva fordon.

Att vara leverantör till fordonsbranschen handlar lika mycket om vilken inställning man har som om den hårdvara man levererar. För att klara uppdraget har Ruukki satt samman ett team av specialister, som vet vad kunderna förväntar sig och därför kan arbeta proaktivt.

– Att arbeta nära våra kunder och samarbetspartners är en viktig del av vår filosofi, säger Thomas Hörnfeldt. Vi vill bidra med våra kunskaper om hur man kan utnyttja stålet på bästa sätt för att åstadkomma en slutprodukt med så goda egenskaper som möjligt.

Kontakt: Thomas Hörnfeldt, VD Ruukki Sverige, 010 78 78 414

Bilden: Saab, copyright/Nevs

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.032