23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki levererar metallbelagt höghållfast stål till solvärmeverk i Marocko

Ruukki har tecknat avtal om att leverera 9 000 ton metallbelagt höghållfast stål till det spanska företaget CIE EGAÑA.

Materialet används av CIE EGAÑA för att bygga stödarmarna till de parabolformade reflektorerna i ett nytt solvärmeverk som ska byggas i Marocko. Det nya solvärmeverket får en effekt på 125 MW, vilket gör det till ett av de största i världen, och är det första som byggs i Marocko.

Ruukkis leveranser inleds i början av 2014 och omfattar metallbelagt, höghållfast stål som gör konstruktionerna både starkare och lättare. Stålet är belagt med galfan som skyddar ytan mot korrosion och förlänger produktens hållbarhet. Skyddet är viktigt för produkter som konstant är utsatta för extrema väderförhållanden.

"Vi är en av de få producenter som kan leverera höghållfast formbart stål med tjock galfanbeläggning, som är den bästa beläggningen för dessa tillämpningar. Det kändes extra bra att ta hem det här kontraktet, eftersom det ligger i linje med Ruukkis strategi att erbjuda våra kunder lättare och varaktigare lösningar för att skapa en hållbarare miljö", säger Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales vid Ruukki Metals.

Ruukkis höghållfasta formbara stål ger CIE EGAÑA möjligheten att utnyttja sin innovativa stansteknik, som utvecklats genom lång erfarenhet från fordonsindustrin, för vikt- och kostnadsminskning samtidigt som man förkortar sammansättnings- och installationstiden och förbättrar effektiviteten. Förut har konstruktioner av det slaget byggs av svetsade rörprodukter.

Ruukkis utbud av metallbelagda stål omfattar galfanbelagda, Galvannealed och zinkbelagda stål.

För mer information, kontakta:
Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales, Ruukki Metals, 010 78 78 414

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.047