23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

MobileControlApp

Flexibel övervakning och stryning av maskinen



Ny TRUMPF app gör det möjligt för operatören att hantera maskinen inom området runt maskinen. November, 2013 – Maskinoperatören håller kontrollen på TruLaser 5030 fiber i sin ena hand, och sätter samtidigt upp en annan laserskärmaskin - Det här är möjligt tack vare den nya MobileControl appen, som TRUMPF presenterade på den internationella mässan Blechexpo 2013 i Stuttgart.

Appen överför användargränssnittet från 2D laser maskinens kontrollpanel till en iPad, vilket ger operatören ytterligare medel för övervakning och styrning av maskinen förutom den fasta kontrollpanelen. Det blir då möjligt för operatören att övervaka produktionsprocessen under arbetsmoment som sker en bit ifrån kontrollpanelen. I närheten av maskinen, kan man erhålla information från den och ändra program på sin iPad. Det finns även ett tillval där en inbyggd kamera monteras in i maskinen så att produktionsprocessen kan observeras live på operatörens iPad.

Enkel säker och mångsidig

Att få igång MobileControl appen är en barnlek eftersom som det inte krävs någon förändring av kundens nätverk. För dataöverföring tillhandahåller maskinen i sig ett säkert trådlöst nätverk. Om MobileControl mjukvaran är aktiverad på maskinen och MobileControl appen nedladdad till operatörens iPad så kan man starta applikationen. För att göra det loggar man in på maskinens trådlösa nätverk via sin IPad. ”MobileControl appen är enkel att använda och ganska självförklarande. I själva verkat kunde vi börja använda den just efter installationen”, säger Christian Zöller, maskinoperatör på Agfa-Gevaert HealthCare GmbH som är testkund för MobileControl appen.

Tester på applikationens säkerhet har utförts av både TRUMPF och oberoende organisationer. Det finns ingen kontakt mellan det trådlösa nätverket som maskinen tillhandahåller och kundens nätverk, så nätverket är skonat från risken av access från utsidan. Dessutom har den trådlösa driftpunkten brandväggar som skyddar mot att icke auktoriserade personer får tillgång till maskinen.

Denna mångsidiga app ger maskinoperatören större flexibilitet att utföra sitt arbete. Om flera maskiner har trådlösa driftpunkter och MobileControl mjukvara kan operatören nå ha tillgång till ytterligare maskiner från samma enhet. För Zöller, är detta en klar fördel: “ Med nya MobileControl appen kan jag hålla koll på flera maskiner samtidigt. Även när jag inte står just framför en maskin så kan jag ändå hålla ett öga på vad som händer.” Sedan Blechexpo I november 2013, erbjuder TRUMPF den här funktionen som tillval på de nya maskinerna i TruLaser Serie 5000. Appen i sig kan erhållas via Apple App Store.





TRUMPF maskin ab
Box 606 (besöksadress Aleforsvägen 5 44139 Alingsås)
441 17 Alingsås
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562403369

Kontaktperson

KG
Karin Gustafsson
Marknadskoordinator
+46 322669700 karin.gustafsson@se.trumpf.com

Tipsa en kollega

0.031