23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Materialeffektivitet i fokus för Ruukki på gruvseminarium

Ruukki deltar i Stockholm Mining on Top – eventet, som samlar de viktigaste aktörerna inom den heta gruvindustrin.

Ruukki Sveriges VD Thomas Hörnfeldt talar om materialeffektivitet och visar hur energieffektivitet kan skapas i många led inom gruvindustrin.

- Vårt syfte är att utveckla materialeffektiviteten på många plan samtidigt. Vi producerar slitstarka och höghållfasta så energieffektiv som möjligt. De leder i sin tur till mindre materialåtgång, som i sin tur leder till lättare stålkonstruktioner eller kan användas i fordon med lägre bränsleförbrukning. Slutligen kan ju stålet återvinnas i princip hur många gånger som helst vilket ger vinster för både ekonomin och miljön, säger Thomas Hörnfeldt, VD på Ruukki Sverige och ansvarig för specialstål globalt inom Ruukki-koncernen.

Ruukki har under de senaste åren specialiserat sig höghållfasta stålsorter. Styrkan i stålet kan ökas på många olika sätt. På Brahestad stålverk har man forskat fram många olika ”recept” för att producera starka och hållfasta stål. Med en liten mängd tillsatser i råstål kan styrkan ökas dramatiskt. Det är främst svensk järnmalm Ruukki använder som råmaterial. Samtidigt har Ruukki utvecklat stålverket i Brahestad så hållbar som möjligt. Två år sedan stängde Ruukki sin sintringsanläggning där och gick över till pellets helt, vilket har get stora minskningar av utsläpp.

Thomas Hörnfeldt håller sin presentation ”Getting the most out of your mine” 13.30 på Operakällaren I Stockholm. Se programmet här: http://miningontop.com/stockholm/agenda

För mer information kontakta:
Thomas Hörnfeldt, Mobil: 070-9833414
Louise Bäfvertoft Nyberg, Mobil: 070-9833421

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.031