23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stål för världens tuffaste miljöer

Stål är ett fantastiskt material för hållbar utveckling, då det i teorin kan återvinnas i all oändlighet. Det säger Thomas Hörnfeldt, Senior Vice President, Special Steels & International Sales på Ruukki.

Ruukkis specialstål är mer slitstarkt än vanliga konstruktionsstål, vilket förlänger utrustningens livscykel. Vi frågar Thomas om varför det lönar sig att använda Ruukkis specialstål, och specifikt de nya tjocka Raex-stålen, som är utvecklade för gruvindustrin, en av världens tuffaste miljöer.

Hur har Ruukki utvecklat sina Raex-stål?
Ruukki har utökat sortimentet för sina slittåliga Ruukki Raex 400-, Raex 450- och Raex 500-stål. Stålen finns numera i tjocklek ända upp till 80 mm. Nu kan vi erbjuda våra kunder i gruvindustrin ännu tjockare, slittåliga stål med längre livslängd och högre prestanda.

Varför är Ruukki Raex-stålen så slittåliga?
Ruukki direkthärdar stålen med en teknik som vi själva utvecklat. Raex har en hård yta och en stark mikrostruktur. Metoden ger stålet bättre egenskaper och jämnare kvalitet. Raex är lätta att svetsa och forma trots sin höga hårdhet och hållfasthet, vilket är viktigt i alla industriella tillämpningar.

Varför lämpar sig Raex speciellt bra för gruvindustrin?
Gruvutrustning måste tåla hård belastning och användning. Gruvdriften sker ofta på avlägsna platser där det är svårt att underhålla utrustningen. Slitstarkt Raex-stål är ett säkert och hållbart material som märkbart kan förebygga driftstopp samt minska kostnaderna för slitna och trasiga komponenter. Raex 500 är till exempel tre gånger hårdare än vanligt konstruktionsstål.

Hur kommer specialstålen att utvecklas härnäst?
Vi vet att produktionen av våra specialstål kräver mindre energi och att stålen klarar samma jobb som traditionella stålsorter men med mindre material. Vi siktar på att hitta nya tillämpningar för komponenter av specialstål och på att ge våra kunder maximalt värde i sin produktion. Ruukki har utvecklat sina slittåliga Raex-stål i samarbete med våra kunder och vi söker ständigt nya metoder för att vidareutveckla våra produkter så att våra kunder kan förbättra sin verksamhet. Vårt budskap är rätt enkelt: mindre material som håller längre.

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.093