23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Purus Stainless gör storinvestering!

Maskinen som Purus Stainless nu investerar i är en Prima-Power LPe8 från Din Maskin

Puruskoncernen är en av Skandinaviens ledande aktörer för tillverkning av sanitetsprodukter för badrum och kök. Purus är ett familjeägt företag med lång tradition. Koncernen arbetar inom fyra produktområden: golvbrunnar, inomhusavlopp, rostfri sanitet samt rostfri inredning. Idag arbetar i koncernen ca 200 medarbetare och omsättningen uppgår till drygt 500 MSEK.

Purus Stainless ligger i Smålandsstenar och är en tillverkningsenhet för rostfria golvbrunnar/golvrännor, rostfri sanitet och inredning. Bolaget arbetar nästan uteslutande i rostfri tunnplåt. Purus Stainless (tidigare Västbo Plåt) har tillverkat diskbänkar sedan tidigt 60-tal och inom företaget finns ett gediget kunnande.

Maskinen som Purus Stainless nu investerar i är en Prima-Power LPe8 för plåtformat upp till 4300 x 1500. Det är en laserkombimaskin som är ett servoelektriskt, automatiskt arbetscenter som integrerar flera processer i en maskin. Med Prima-Power LPe8 kan avancerade plåtdetaljer stansas, formas, bockas och gängas för att därefter laserskäras ut och sorteras eller staplas, allt i en enda automatisk process och med en oöverträffad flexibilitet. Maskinen har TULUS operatörsgränssnitt som är anpassat till att förkorta ställtider till ett minimum.

Den servoelektriska Prima-Power LPe8 reducerar tillverkningskostnaderna genom flexibilitet, reducering av materialspill samt en oöverträffad produktivitet. Den har även låg ljudnivå, låg energiförbrukning, låga underhållskostnader och en extrem noggrannhet i stansslaget.

Prima-Power LPe8 är utrustad med Convergent PRIMA 4000W CO2 laser som är en högeffektiv och driftsäker laser. Purus Stainless har även valt att utrusta maskinen med dubbla Combo8 FMS lager som är två materialhanteringstorn.

Combo8 lagret jobbar med paletter för att lagra råmaterial, färdiga detaljer, samt EUR-pallar med material på. I aktuell layout har lagret en 2-vagns koppling mot kombimaskin LPe8 och robot LSR8 för att både förse maskinen med råmaterial samt ta hand om färdiga detaljer. Till Combo8 FMS lagret går det att koppla ytterligare maskiner. Man kan också med fördel förse lagret med detaljer som kommer från en extern process, tex pressning, laserskärning etc. Systemet håller reda på allt i lagret. Antalet paletter är flexibelt och styrs av hur högt tornet är samt hur många palletter man vill ha för råmaterial, färdiga detaljer och EUR pallar.

Mjukvaran till Combo8 är Tulus Storage. Här finner man all nödvändig information om vad som finns i lagret. Vad och hur mycket råmaterial det finns i lagret, vilka färdiga detaljer som finns i lagret, information om olika leverantörer t ex telefonnummer, adresser mm.

För ytterligare information om kombilaser kontakta en säljare på Din Maskin, 0370-693400.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.063