23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki levererar fasad-lameller till kontorsbyggnaden vid MAX IV-laboratoriets forskningsanläggning

MAX IV, Sveriges största och mest ambitiösa satsning på forskningsinfrastruktur, blir världens ljusstarkaste synkrotronljusanläggning.

Ruukki’s leverans består av fasad-lameller till den rektangulära kontorsbyggnad som byggs intill synkrotronljusanläggningens stora lagringsring.

Det är möjligt att kombinera metall med glas och sol-energi på ett innovativt sätt med Ruukki’s fasadprodukter. Olika material så som stål, aluminium och väderbeständigt Cor-Ten stål ger stora möjligheter att skapa imponerande fasader och göra arkitektoniska visioner till verklighet. Allt material i fasad-kassetterna kan återvinnas. Olika storlekar och färger kan användas för att skapa en rytm och uttryck på fasaden. Liberta solpaneler för fasad är även de en del av Ruukkis Designportfölj.

Fasad-lameller till MAX IV-laboratoriet kommer tillverkas i Ruukki’s fabrik i Pärnu, Estland, och leveranser kommer att ske under hösten.

För mer information kontakta: Petteri Laaksomo, SVP, Building Components, Ruukki Building Products, tel. +358 20 59 28833.

Illustration of MAX IV exterior, by Fojab

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.031