23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Forserums Verktyg köper en E-Brake, servoelektrisk kantpress

Allt sedan verksamheten startade i mitten av 40-talet har Forserums Verktyg haft rykte om sig att göra bra jobb, levererade i rätt tid till vettiga priser.

Då handlade det nästan uteslutande om verktygstillverkning. Idag förser man kunder i hela södra Sverige med legotillverkade detaljer i tunnplåt.

Forserums Verktyg hjälper till med allt från idé till färdig produkt och tar även fram tillverkningsunderlag CAD (Inventor). De pressar, stansar och bockar, svetsar, slipar, monterar, packar och lagerhåller. Man erbjuder också laserskärning, lackering och annan ytbehandling allt efter kundens behov. Forserums Verktyg har en modern maskinpark, god förmåga att hålla utlovade tider och en flexibilitet som gör att de smidigt kan ställa om produktionen från en dag till en annan.

Forserums Verktyg har varit en trogen kund till Din Maskin i många år och nu var det dags för ytterligare en investering. Kantpressen som Forserums Verktyg nu har beställt är en 35 tons 1,25 meters maskin från SafanDarley.

Det som är unikt med denna är Ergo-utrustningen. Det innebär att maskinen har en öppning i stativet för en fotpedal i specialutförande. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord.

Safan Darleys E-Brake har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring.

Maskinen har linjärskalor för hög noggrannhet och låg ljudnivå under användning. Returslag utförs med säkerhetsfjädrar vilket garanterar retur av balken även vid strömavbrott. Maskinen har även en mycket låg energiförbrukning, E-Braken gör endast åt energi när pressbalken rör sig, alltså inte i stand-byläge.

En sak som verkligen bör poängteras är att eftersom E-Braken inte innehåller någon hydraulik så slipper man helt ifrån oljeläckage. Man slipper även hantera filterbyten och söndriga ventiler. Maskinerna finns i tontal från 20 till 300 ton och med presslängder från 850 – 4000 mm.

Besök deras hemsida

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.047