23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

GibbsCAM 2013 släppt

Inkluderar Nya moduler för Turbindetaljer och Portfräsning

Moorpark, CA - den 12 Juni, 2013 - Gibbs and Associates, utvecklare av GibbsCAM ® för programmering CNC-maskiner, meddelar att man har släppt en ny utgåva av sin programvara, GibbsCAM 2013. Den nya versionen innehåller förbättringar genom hela GibbsCAM med fokus på att förbättra effektivitet och lönsamhet för användarna. Två helt nya moduler har också adderats till programsviten, den 5-axliga Multiblade modulen samt den 5-axliga Portbearbetningsmodulen.

GibbsCAM 2013 innehåller ett stort antal generella förbättringar, många av dessa adresserar önskemål från användarna med fokus på att förenkla och effektivisera moment som NC-programmerare utför dagligen. Nedan beskrivs några av dessa förbättringar:

• FräsObjekt (MillFeature) - Tillåter användaren att tilldela vissa bearbetningsattribut direkt till detaljen/modellen. Detta gör att användare i ännu större omfattning kan spara och återanvända egna favoritrutiner (s.k. Knowledge Based Machining), rutiner som innehåller all information om lämpligaste körmetod på viss typ av detalj. Att applicera en egen lagrad körmetod på en ny detalj görs enkelt med ett enda musklick.

• Virvelgängning i svarv – Användaren kan nu definiera valfri geometrisk form som skall virvelgängas, inklusive former som innehåller cirkelbågar och splinekurvor. Post-processorer kan sedan koda ut detta till CNC program bestående av cirkulär gänginterpolering (G35 och G36) för en så effektiv nckod som möjligt.

• 3D fräsning Längs Ytriktning – ny algoritm förbättrar och förenklar en redan lättanvänd funktion. Med den nya matematiken stöds nu även körning på multipla ytor, både längs, tvärs och i spiral med automatisk inbyggd kollisionskontroll. Funktionen används med fördel vid fräsning av ut och invändiga radieövergångar då den ger superb finish, och kräver få inställningar av användaren.

• Boolska Operationer i CAD delen - Ny funktion tillåter användaren att skapa 2D ritningar snabbare än någonsin. Två eller flera ritade former kan nu trimmas ihop till en kontur med ett enda klick. Multipla linjer kan förkortas/förlängas med ett klick. Boolska operationer har använts länge inom solidmodellering, men nu har Gibbs även integrerat detta för 2D ritning.

• Profilexperten – ny utökad funktionalitet. Spåra bearbetninsgprofiler för svarvning, roterad fräsning, konturer i plan och silhuetter (ytterkonturer) med samma funktion.

• Spårstickningsrutinen i svarv har fått ett rejält lyft som resulterar i kortare bearbetningstid, bättre finish och minskat verktygs slitage.

• Borr, gäng, hålfräs och gängfräsning har fått stöd för ”mönster-repetering”. Mönsterfunktionen stöds även vid förborrning vid fickfräsning.

• Fickfräsning – Flera förbättringar förenklar och minskar programmeringstiden, bland annat har en ny funktion ”yttersta form som ö” adderats som gör att mindre rit- och selekteringsarbete krävs av användaren.

• Kontur/finfräsning – Har fått nya integrerade funktioner för sicksack, ramp, sidoffset och spiral. Flera av dessa val kan kombineras med varann. Sammantaget gör dessa förändringar att kontufräsningen nu utförs snabbare, med färre klick och med fler valmöjligheter.

• Fil & verktygshantering – ToolManager v1.4, SQL verktygsdatabas, har släppts för GibbsCAM 2013. Vidare finns nu en direktkoppling till Autodesk Vault PLM, så att Gibbs-användaren enkelt kan arbeta i samma PLM system som Inventor användaren. Koppling mot ISCAR’s ITA system gör att verktyg nu kan definieras på ISCAR’s webbsida och därifrån länkas in i GibbsCAM.

Den nya 5-axliga MultiBlade modulen är en specialistmodul för den som programmerar ”blad-detaljer”, typiskt impeller, propeller, turbindetaljer och liknande. Modulen är helt riktad för detta och därmed har handhavandet kunnat förenklas väsentligt förenklat jämfört med traditionell 5-axlig programmering. De få inställningar som krävs av användaren är mycket logiska, och väl beskrivna med illustrerande bilder. Modulen hanterar både grovbearbetning, restfräsning, navbearbetning, finbearbetning och inkluderar automatisk tiltning av verktyg samt igenkänning av blad och ”splitter”.

Den nya 5-axliga PortFräsModulen är precis som MultiBlade en specialistmodul, men denna är avsedd för den som arbetar med fräsning av kanaler. Portar/kanaler återfinns i topplock till motorer, grenrör, spjällhus samt inom medicin och används med fördel när kanalens utformning är viktig för att uppnå ett visst flöde. Portfräsningsmodulen ger användaren ett enkelt och logiskt sätt att programmera svåra kanalformer, och mycker sker med automatik. Modulen räknar automatiskt ut hur kanalens ”ryggrad” (centrumkurva) ser ut, vilket annars är ett tidsödande arbete att definiera i CAD. Detta är viktigt då verktyget vid återgång ur kanalen behöver följa centrumkurvan för att undvika kollision. Verktygsbanorna som skapas är av ytterst hög kvalitet, både grov-, rest- och finbearbetning stöds.

"Vi är mycket glada att släppa GibbsCAM 2013," säger Bill Gibbs, grundare och vd för Gibbs and Associates. "Vi har arbetat hårt för att ge våra kunder många robusta förbättringar som ökar effektiviteten inte bara vid NC-programmering, men också genom kortare körtider i maskin. Vi har lyssnat mycker på vad våra kunder önskar, och fokuserat på förbättringar som gör att våra kunder förblir konkurrenskraftiga i dagens och morgondagens tuffa ekonomi. "

AB Fructus Data
Storsätragränd 5a
127 39 Skärholmen
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556011612001

Kontaktperson

Lars Skogman
Applikationsingenjör
+46 0859411634 lars.skogman@fructus.se

Tipsa en kollega

0.047