23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny panel gör solenergi till el

Nu lanserar Ruukki nya fasadmonterade Ruukki Solar panel. Panelen, som ingår i systemet för energipaneler, tar tillvara och producerar el av solenergi.

Tack vare lufttätheten kan Ruukkis energipanelsystem hjälpa kunden till en betydande besparing av energikostnaden. Och genom en integrering kan Ruukki nu också erbjuda solpanel som ger elektricitet.

– Vi har tagit ytterligare ett steg i produktutvecklingen och rustat panelerna för att kunna producera el, säger Martin Flodihn, affärsområdeschef på Ruukki.

Besparing på 20 procent
– Genom att även producera el kan panelsystemet bidra till en besparing på upp mot 20 procent av energikostnaden, förklarar Martin Flodihn.

Ruukki Solar panel placeras i fasadmonterade, formanpassade moduler. Modulerna är 5,5 meter långa och 0,5 meter höga. På ytan finns ett membran som direkt omvandlar solstrålarna till elektricitet – byggnaden kan producera sin egen el.

Garanti på lufttätheten
Ruukkis system för energipaneler har sedan starten bidragit till besparingar i energikonsumtionen jämfört med vanlig panel. Genom att använda systemet kan man höja byggnadens energiklass och öka dess Leed- samt Breeam-poäng för miljöcertifiering. Företaget är också enda tillverkaren som ger garanti på lufttätheten.

Energipanelerna är sandwichpaneler, prefabricerade element med ett isolerande lager mellan två stålplåtar. De används i energieffektiva byggnader som fabriker, lager, kontor och affärslokaler. Ruukki energipanel är en specialpanel vars täthet baserar sig på dess täta fogkonstruktion, detaljerade lösningar samt montering.

Ytterligare information:
Martin Flodihn, affärsområdeschef byggkomponenter, Ruukki Building Products, +46 70 98 33 451
Pasi Turpeenniemi, produktgruppschef, Ruukki Building Products, +358 50 314 33 49
Presskontakt: Tapani Tuominen, kommunikationschef, +358 50 314 31 31

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.08