23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ZANI Servomaster 1500T installerad i Olofström

Finnveden Metal Structures i Olofström har installerat en 1500 tons presslinje i Olofström.

nläggningen består av en ZANI servodriven press modell SERVOMASTER med Cisam bandanläggning och Norda elektronisk transfer med dubbla balkar.

Pressen är en servodriven mekanisk 4-pelarpress utrustad med 4 st Siemens servomotorer som ger stor flexibilitet med möjligheter att optimera pressrörelsen för varje unikt pressverktyg.
Pressen, från Zanis modellserie SERVOMASTER®, har en presskapacitet på 15.000 kN (1500 ton) och ett pressbord på 5500 x 3000 mm.

Pressen är, till skillnad för traditionella svänghjuldrivna mekaniska pressar, utrustad med fyra kraftiga Siemens servomotorer med kapacitet att generera den energi som traditionellt levererats av stora svänghjul. Med servomotorer som kraftkälla kan pressen fritt programmeras med avseende på hastighet, presskraft, vändlägen, präglingstider m.m. vilket maximerar cykeltiden för varje enskild produkt.

Pressen är utrustad med s.k. T-track med dubbla pressbord för snabba verktygsbyten. Verktygsborden hanterar verktygsvikter upp till 40 ton.

Cisam bandanläggning för bandbredder upp till 1600 mm och plåttjocklek upp till 8 mm.

Norda elektronisk transfer med dubbla balkar och 3 axlar.
Pressens flexibla rörelsemönster är till stor fördel vid drift med transfer.

För förebyggande underhåll och akut service ansvarar Olsons Maskinservice AB med egen servicepersonal stationerad i Olofström.

Olsons Maskinservice AB
Engelbrektsgatan 31
643 31 Vingåker
Vingåkers kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564182300

Kontaktperson

PO
Patrik Olson
Marknadsansvarig
+46 151 518 552 patrik@olsons.se

Tipsa en kollega

0.047