23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki Optim 700 MC Plus stål

Ruukki Optim 700 MC Plus stål för Fassis lastkranar uppfyller kraven på tålighet och slagseghet

Italienska Fassi Gru S.p.A är känt som en av världens främsta tillverkare av lastkranar. De innovativa egenskaperna i Fassis produkter garanteras genom användning av avancerade och starka material. För att ytterligare förbättra kranarnas kvalitet och prestanda har Fassi forskat fram nya seghetskrav som ett material måste uppfylla för att det ska kunna godkännas för användning i kranar. Ruukkis höghållfasta Optim 700 MC Plus var det stål som bäst uppfyllde kraven, vilket har gjort det till Fassis förstahandsval inom stål.

"Den goda slagsegheten tvärs valsriktningen gör att vi kan garantera att kranen fungerar bra under alla driftförhållanden och temperaturer över hela världen", förklarar Rossano Ceresoli, FoU-ansvarig på O.ME.FA. S.p.A, som ingår i Fassi-koncernen.

Ruukki är en föregångare inom produktion och utveckling av ultrahållfasta stålprodukter. Ett fokusområde för Ruukki har varit användningen av Optim ultrahöghållfasta konstruktionsstål i kranbommar och svetsade stålstommar. Ruukkis utbud av Optimkvaliteter sträcker sig från 500 till 1100 MPa och har funnits ända sedan 2002. Ruukki har också de tunnaste direkthärdade (DQ) stålen på marknaden (2.5 mm).

Höghållfast stål har en mer komplicerad brottmekanik, vilket kräver att stålet används på ett professionellt sätt. ”Jag anser att det största problemet vid krantillverkning är nedböjningen av krankonstruktionen. Förr var kranarna tunga och korta. Idag är kranarmarna, tack vare det höghållfasta stålet, lättare och längre och vi måste ha den elastiska nedböjningen helt under kontroll", förklarar Ceresoli. ”Det stål som används i kranarna måste ha hög hållfasthet, hög seghet, goda svetsnings- och bockningsegenskaper, homogena fysiska, kemiska och mekaniska egenskaper samt snäva dimensionstoleranser”, fortsätter Ceresoli.

Ruukki förbättrar kontinuerligt stålets egenskaper och ökar kunskapen om användning av ultrahöghållfasta stål. Ruukki producerar höghållfasta Optim QC konstruktionsstål och slitstarka Raexstål med hjälp av sin egenutvecklade unika direkthärdningsmetod.

För mer information, kontakta:
Thomas Hörnfeldt, Senior Vice President, Special Steels & International Sales, Ruukki Metals
Tel. +46 10 78 78414

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.047