23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki först med TS-certifierat stålservicecenter

Ruukki har som första stålleverantör i Sverige TS-certifierat sitt stålservicecenter enligt ledningssystemstandarden ISO-TS16949.

– Certifieringen säkrar att vi levererar till våra kunder med högsta kvalitet, säger Magnus Hyll, Vice president Sales Sweden.

Att vara ett TS-certifierat företag innebär att hela verksamheten jobbar på ett mycket strukturerat och effektivt sätt. Fordonstillverkare världen över kräver certifieringen av sina leverantörer, och drygt 40 procent av allt material som bearbetas på stålservicecentret i Halmstad går till just fordonsindustrin. Den nya standarden kommer alla Ruukkis kunder tillgodo, inte bara inom automotive, genom standardiseringar, kvalitetsförbättringar som i förlängningen ger lägre kostnader.

Kunden i fokus
– Certifieringen hjälper oss att förbättra vårt arbetssätt och att bättre utgå från vad som är bäst för kunden, säger Magnus Hyll.
En viktig kund till Ruukki är Gnotec som tillverkar komponenter till de stora fordonstillverkarna.
– Att Ruukki certifierat sig ger oss stabilt hög leveransprecision och jämn produktkvalitet över tid. Fel leverans i fel tid kan ge stor tidsförlust i serieproduktion, säger Thommy Psajd, inköpschef på Gnotec.

Hårda krav
Mycket energi läggs på att gå igenom alla krav i en order, kartlägga risker innan de blir tillbud, underhålla maskiner för att åtgärda fel innan de ger driftstörningar och att göra uppföljningar för att se trender som kan åtgärdas. Att ha koll på både material och kund för att minimera reklamationerna. Ruukki ser certifikatet som kundens kvitto på att de investerar i ett kostnadseffektivt upplägg.
– Vi lägger mycket tid tidigt i projekten för att minska risken för ökade kostnader. Det vi levererar ska vara rätt från början, för att undvika tidsödande korrigeringar, säger Magnus Hyll.

”Win-win”
På Ruukki tror man att många kunder vill välja ett TS-certifierat företag – det visar att företaget vill utveckla sin verksamhet. Något som bekräftas av hur Thommy Psajd ser på leverantörers ansvar:
– Våra leverantörer måste förbättra sina processer så att vi som kund blir konkurrenskraftiga.
Först i Sverige som TS-certifierat stålservicecenter förpliktigar. Men öppnar för stora möjligheter.
– Vi jobbar effektivare nu. Det gör både oss och kunden till vinnare, konstaterar Magnus Hyll.

Mer information:
Magnus Hyll, Vice president Sales Sweden, tfn +46 10 787 8 028

Faktaruta
Vad är ISO/TS 16949?
ISO/TS 16949 är baserad på ISO 9001 och dess kundorienterade process och kundnytta utökat med ytterligare specificerade kundkrav.

ISO/TS 16949 är den enda globala standarden som är erkänd för kvalitetsledning för organisationer verksamma som leverantörer till fordonsindustrin. Den bygger på åtta kvalitetsledningsprinciperna som lederer verksamhet mot: Kundfokus, ledarskap, medarbetarnas engagemang, processinriktning, systemangreppssätt för ledning, ständiga förbättringar, faktabaserade beslut, ömsesidigt fördelaktiga relationer med leverantörer att uppfylla kundspecifika krav

Vilka är de viktigaste fördelarna med ISO/TS 16949?
En TS-certifiering visar att:
- Ledningssystem är implementerat och aktivt förbättrar företagets verksamhet
- Företaget innehar ett ackrediterat certifikat som är globalt erkänt av fordonsindustrin och har ett högt anseende på marknaden
- Ledningen har ett systematiskt angreppssätt till företagets utveckling samt drivs av ständiga förbättringar
- Att företaget är erkänd leverantör för produkter till fordonstillverkarna

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.031