23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säker bockning med stora verktyg

Pilz utvidgar det kamerabaserade skydds- coh mätsystemet PSENvip med en funktion för specialverktyg. Med den kan man övervaka mätning av bockningsvinklar i pressar på ett säkert och standardenligt sätt även med stora verktygsformer.

TÜV NORD certifierad funktion

Med den nya specialverktygsfunktionen finns det nu en klassificering av olika verktygsstorlekar för det kamerabaserade skydds- och mätsystemet PSENvip: Medan avsäkringen sker enligt gällande standard för verktygsklass 1, kan kamerabilden endast delvis registrera verktygen i klass 2 och 3 på grund av storleken. Genom att lägga omkopplingspunkten högre eller ändra hastigheten till nedfärd på plåten kan PSENvip numera även övervaka dessa stora verktygsformer på ett säkert sätt.

Vid kantpressar används även verktyg som inte kan säkras med en konventionell lösning på grund av storleken. Enligt standarden SS-EN 12622 ”Verktygsmaskiner - Hydrauliska kantpressar - Säkerhet” måste alla elastiska axlar säkras med ett skyddsfält som befinner sig minst 15 mm utanför arbetssidan. Förutsättningen för att bestämmelserna enligt de gällande standarderna ska kunna efterlevas är att verktyget hela tiden befinner sig innanför skyddssystemets synfält.

Specialverktygsfunktionen är certifierad av TÜV NORD.

Läs mer här »

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.065