23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kvaliteten avgjorde valet – Viessmann väljer pressutrustning från AP&T

Viessmann-gruppen, en av världens ledande tillverkare av värmesystem, har investerat i en ny hydraulpress och ett nytt verktygsbytessystem från AP&T.

Utrustningen ska användas för tillverkning av värmepannor med större kapacitet vid Viessmanns anläggning i Berlin.
– Det här är en strategiskt viktigt order som gör att vi stärker vår position på den tyska marknaden där konkurrensen är stenhård. Vi är väldigt stolta över att Viessmann valt våra produkter, säger Magnus Svenningsson, försäljningschef på AP&T Press Systems.

Högre presskraft och snabbare tillverkning
I mitten av 2011 beslutade Viessmann att byta ut en av de äldre pressarna i sitt kompetenscentrum för medelstora och stora värmepannor i Berlin. I den kommande upphandlingen ställdes krav på bland annat hög presskraft, hög produktionstakt och korta tider för verktygsbyten.

– Den höga kvaliteten, både på utrustningen och på produkten, avgjorde saken till AP&T:s fördel. Med den nya pressen får vi en mycket kraftfull och kompakt maskin med dubbelt så hög presskraft som tidigare, vilket ger oss betydligt fler möjligheter att forma högkvalitativa detaljer. Dessutom kan vi öka produktionstakten, eftersom pressningstiden per detalj nästan halveras, säger Markus Leutloff, teknisk chef på Viessmann i Berlin.

– Inte minst tack vare att vi bygger våra maskiner av standardiserade moduler kunde vi möta Viessmanns krav och önskemål på ett bra sätt, säger Magnus Svenningsson.

Den nya pressen, en ODEN med 4000 tons presskraft och ett pressbord på 1,6 x 1,4 m, ska användas för tillverkning av värmeväxlardetaljer i kondenspannor med effekter från 80 kW till 1,4 MW. Värmepannor av denna typ och storlek används i både kontorsbyggnader och flerbostadshus.

Snabba verktygsbyten
AP&T:s lösning för verktygsbyte spelade också en betydelsefull roll i valet av leverantör.

– Vi ville förstås behålla våra befintliga verktyg men också kunna byta dem på ett snabbare och enklare sätt än idag, och en sådan lösning kunde AP&T erbjuda, säger Markus Leutloff.

AP&T:s system för verktygsbyte är helt integrerat med pressen och varje verktygsbyte övervakas av maskinens styrsystem, för att det hela ska gå snabbt och säkert som möjligt.

Strukturerat arbetssätt

Den nya utrustningen från AP&T ska installeras hos Viessmann i Berlin i början av året och vara i full drift i mars.

– Allt har gått enligt tidtabell och vi har hela tiden fått löpande information om hur arbetet fortskrider. AP&T:s sätt att jobba är väldigt strukturerat, och att ha en och samma kontaktperson under hela processen är något vi verkligen uppskattar, säger Markus Leutloff.

Kort om Viessmann
Viessmann-gruppen är en marknadens ledande tillverkare av värmesystem. Familjeföretaget grundades 1917 och har idag 9 600 anställda. Gruppen har en omsättning på 1,86 miljarder Euro.
24 produktionsanläggningar i 11 länder, dotterbolag och representanter i 74 länder plus 120 försäljningskontor över hela världen talar ett tydligt språk: Viessmann är ett internationellt företag. 55 procent av omsättningen genereras i utlandet.
För småhus, hyreshus, företag, industri eller värmenät – Viessmann har alltid en lämplig systemlösning med pannor för alla energikällor och kapaciteter från 1,5 till 116.000 kW.

se.aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.047