23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Pressrelease

Värnamo, 28:e februari 2013 Helautomatisk bockautomat effektiviserer norsk bilinredningsproduktion

Toolpack AS, Drammen, har investerat i en ny Panelbockningsmaskin P2Xe från Salvagnini för att förbättra konkurrensen, kvaliteten och ledtiden för produktionen.

Toolpack är en av marknadens ledande aktörer inom bilinredning och beklädning. De är ett innovativt och kunskapsrik Drammensfirma som producerar och monterar ca. 1700 bilinredningar varjet år, specialanpassade verkstadsbilar, servicebilar och hantverksbilar. ”Vi befinner oss i en stor tillväxt och är i behov av bra produktiva maskiner for att öka produktionen i förhållande till efterfrågan. Vi har länge haft en målsättning att utöka vår maskinpark med en panelbockingsmaskin. Våra tankar har varit inställd på Salvagnini en längre tid, där våra produkter är väl lämpade för denna bockningsteknik. P2Xe har den kapacitet vi sökt, då vi ställer höga krav på ökad flexibilitet, i kombination med teknologi, kvalitet, expertis och totalekonomi”, säger John Idar Oseberg, som äger Toolpack tillsammans med sin far Otto Oseberg.

P2:an som man nu investerat i har en automatisk inställning av bockningssegmenten, ABA, som möjliggör ”Kit-produktion”, där Toolpack oftast har flera detaljer som ingår i ett ”Kit”. Det är en stor fördel om man jämför med en traditionell kantpress, som oftast kräver flera uppsättningar med verktyg och som man då får bocka i flera tempon. ”Operatören kan nu montera ihop/packa, medan P2:an samtidigt bockar en ny panel”, fortsätter John Idar.

I och med att bockningsverktygen är universella, tillsammans Salvagnini´s programmerings-
möjligheter, är det enkelt t.ex. att kunna radiebocka samt att få till finurliga lösningar, som annars kräver både specialverktyg och en längre process.

Produktionsprogrammeringen sker enkelt vid maskin eller som oftast via kontoret, där man efter programmeringen av detaljen (som kan ske genom import av filer, kortkommandon eller uppritning av detalj), överför programmen via nätverk till maskinen. Skapande av produktionslista ger en produktionsplanering direkt mot det aktuella behovet.

Med denne maskinen kan Toolpack AS effektivisera produktionen av bilinredning ännu bättre och frigöra operatören till andra arbetsuppgifter.

Anläggningen kommer att levereras och tas i drift 1:a kvartalet 2013.

För mer information, kontakta Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

Kontakt Toolpack AS
John Idar Oseberg
Daglig leder
Svend Haugs gate 11
3013 Drammen
Norge
TLF: +47 32 21 51 40
E-mail: jio@toolpack.no
www.toolpack.no


Salvagnini Scandinavia AB
Växjövägen 26
331 42 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563345973

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.025