23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T investerar i ny anläggning

Plåtformningsexperterna på AP&T gör sin största investering någonsin, med helt nya produktionslokaler i Ulricehamn, Sverige. – Vi rustar oss för att möta den växande marknaden för presshärdning, säger Tord Andersson, VD för AP&T.

Investeringen möjliggörs med finansiell samverkan med AP&T:s huvudägare Fairford Europe AB och Attacus Invest AB, båda med säte i Östersund. Totalentreprenör är Attacus Bygg AB.

Nybygget görs bara ett drygt år efter det att AP&T investerade stort i produktionsanläggningen i Tranemo, som är för divisionen AP&T Press Systems. Nu väljer företaget att bygga en helt ny anläggning för divisionerna AP&T Advanced Automation och AP&T Tooling Solutions i Ulricehamn. Anläggningen innehåller, förutom produktionsytor, även en produktionslinje för presshärdning med tillhörande lasercell, som kan användas för tester och utveckling av tekniken.
– Vi har mycket stark tillväxt inom presshärdning, där vi är en av de globala marknadsledarna. Därför är detta nybygge ett måste för att vi ska ha möjligheten att utvecklas ytterligare, säger Tord Andersson, VD för AP&T.

Inflyttning under hösten/vintern
Presshärdning är idag en allt viktigare produktionsteknologi inom fordonsindustrin. Där bidrar tekniken till att göra det möjligt att tillverka lättare och samtidigt starkare plåtdetaljer. Efterfrågan förväntas dessutom öka kraftigt, eftersom presshärdade detaljer gör att fordonstillverkarna kan uppfylla nya, hårdare miljö- och säkerhetskrav.
– Vi har en tuff men realistisk affärsplan där vi tror att vi kommer öka vår verksamhet med cirka 50 procent på tre år. Från dagens 1 miljard kronor i orderingång till 1,5 miljarder 2015. Presshärdningen kommer stå för den absolut största delen av ökningen, förutspår Tord Andersson.

Kvar i Tranemo och Lagan
Den nya anläggningen i Ulricehamn börjar byggas i februari. Framåt sensommaren ska några delar vara klara för inflyttning. Helt färdigt beräknas allt vara till julen 2013, då divisionerna AP&T Advanced Automation och AP&T Tooling Solutions flyttar in med tillverkning och utveckling.
Förutom AP&T:s ledning, som flyttar från Tranemo till den nya anläggningen, kommer inte företagets övriga delar att beröras av flytten. All verksamhet i divisionen AP&T Press Systems ligger kvar i Lagan och i Tranemo som tidigare.

se.aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.062