23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Wallenius Water expanderar i Tyskland

Wallenius Water öppnar branchkontor i Tyskland och har anställt Peter Hendrikx som Business Development Manager för Wallenius Coolant System - bakteriekontroll i skärvätskor utan biocider.

Wallenius Coolant System är utvecklat för att kontinuerligt reducera och kontrollera bakterier i skärvätskor utan att extra biocider tillsätts. Systemet baserar sig på Wallenius AOT-tekniken som imiterar naturens eget sätt att bryta ned mikroorganismer genom en kombination av aktivt syre och UV-desinfektion. Bakteriereduktionen sker i skärvätskan som passerar systemet utan att skapa skadliga biprodukter.

Fördelar
Wallenius Coolant System minskar användningen av biocider och kan i många fall utesluta dem helt. Behandlingen är kontinuerlig med konstant bakteriereduktion, som regel utan tids- och kostnadskrävande arbetsinsatser. Livslängden på skärvätskans kan förlängas eftersom mikroorganismer inte tillåts växa och biocidanvändningen minskas, två faktorer som annars kan påverka skärvätskans funktion negativt. Dålig lukt, orsakade av mikroorganismer och/eller biocider, minskar ofta och systemet bidrar även till ett jämnt pH-värde.

Medarbetarna – ett företags värdefullaste tillgång
Eftersom Wallenius Coolant System bidrar till en hälsosam och säker arbetsmiljö minskar risken för sjukfrånvaro och företaget får en friskare personal vilket leder till ökad produktivitet. Med Wallenius Coolant System blir företagets hälso- och miljöpolicy tydligare och skapar också en attraktivare arbetsplats.

Finansiella fördelar
Utöver den förbättrade arbetsmiljön finns även finansiella fördelar med att installera Wallenius Coolant System. En ökad livslängd på skärvätskan ger lägre kostnader för bland annat inköp av ny skärvätska, systemrengöring, destruktion samt oplanerade produktionsstopp. Kostnadsbesparingar finns också att hämta genom minskad biocidanvändning. Tack vare att pH-värdet hålls jämnt minskar risken för korrosion i systemet vilket leder till lägre kostnader för reparationer och inköp av ny utrustning.

Wallenius Water Innovation AB
Junohällsvägen 1 (Stora Essingen)
112 64 STOCKHOLM
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE559127703201

Tipsa en kollega

0.031