23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Axelent Engineering förvärvar Innoqlura och vässar formen ytterligare

Från att ha varit en tillverkare av specialmaskiner har Axelent Engineering AB utvecklats till att bli ett komplett kunskapsföretag inom automation och industrieffektivisering.

Från att ha varit en tillverkare av specialmaskiner har Axelent Engineering AB utvecklats till att bli ett komplett kunskapsföretag inom automation och industrieffektivisering.
Ökad efterfrågan kring, analys och fl ödeslösningar, PLM (Product Life Management) samt ett bredare ansvarstagande kring hela produktprocessen ute hos kund har gjort att man nu satsar på spetskompetens inom produktutveckling och industridesign genom förvärv av Innoqlura AB i Huskvarna.


Richard Skogward, VD Axelent Engineering:
”Vi värnar om att skapa lönsamma fl öden, när det behövs och där det behövs. I takt med att vi kommer in i företagets
olika processer får vi också ett ökat ansvar. Vi märker då hur många områden går in i varandra och vi får fl er och fl er
förfrågningar om större åtaganden.”

Mellan designade processer och designade produkter är steget inte långt
”Vi har vid fl era tillfällen ute hos våra kunder kommit i kontakt med Innoqlura AB i Huskvarna. Ett bolag med
spetskompetens inom produktutvecklingens alla nivåer och vi fann att våra respektive områden matchade varandra
väl; Vi designar processer och maskiner, Innoqlura det som ska produceras, säljas och användas. Förr designade man en produkt först och tänkte produktion sedan. Idag tänker man redan i designstadiet på hur produkten ska kunna
optimeras för en så rationell och säkerställd produktion som möjligt. Ett samarbete kändes därmed självklart!”

Vi förvärvar och förädlar
”Vi såg potentialerna och, inte minst, kände passionen för design och funktionell formgivning hos dessa nio spetskompetenser. Tillsammans med vår starka och framtids orienterade ägare Axelent Group beslutade vi därför att tacka ja när vi fi ck förfrågan om att förvärva Innoqlura. Och nu i januari blev allt klart.”

Komplett koncept och kunskap
Axelent Engineering kommer nu att kunna erbjuda ett komplett koncept med kostnadseffektiva lösningar - från första produktskiss till komplett maskinlösning och färdig produkt. Det befi ntliga konceptet kompletteras därmed med tjänster
inom produktutveckling, projektledning, design och formbestämning. Axelent Engineering kommer i fortsättningen att
ha sin verksamhet både i Gislaved och i Huskvarna.


FAKTA AXELENT ENGINEERING AB
Axelent Engineering levererar tjänster och produkter inom automation och produktutveckling till företrädesvis producerande industri i Norden. Verksamheten innefattar specialmaskiner, olika typer av automations- och robotlösningar samt produktdesign och utveckling. Genom samarbete med Dassault Systèmes erbjuder
Axelent Engineering även ett kraftfullt stöd inom PLM såsom CATIA, 3DVIA, DELMIA och ENOVIA.
Axelent Engineering, som ingår i den världsomspännande företagsgruppen Axelent Group, Hillerstorp, är idag ett av de större industrikonsultbolagen med verksamhet i Gislaved och Huskvarna.

FAKTA INNOQLURA AB
Innoqlura är ett design- och ingenjörsföretag som erbjuder tjänster inom produktutveckling, design, formbestämning och konstruktion. Bland kunderna finns många ledande varumärken såsom Huskvarna, Hammarplast, Gardena, Kongsberg, Väderstad m.m . Medicinteknik är ytterligare ett område man har stor erfarenhet från. Idag arbetar 9 formgivare och ingenjörer på Innoqlura som har sitt kontor i Huskvarna.

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Tipsa en kollega

0.047