23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukkis RD-pålvägg fått en viktig utmärkelse inom geoteknologi

Finlands geotekniska förening (SGY) har valt Ruukkis RD-pålvägg som detta års enastående geotekniska prestation. Väggsystemet ger styva stödväggskonstruktioner för krävande jordförhållanden.

RD-pålväggen utvecklades i nära samarbete med olika intressenter i byggbranschen och är en helt ny och unik innovation inom grundkonstruktion. RD-pålväggen baseras på Ruukkis borrade stålrörspålar och består av enskilda pålar som sammanfogas med hjälp av en innovativ RM/RF-låsning. Den nya låstypen säkerställer vattentäthet i väggkonstruktioner.

RD-pålväggskonstruktionen ersätter mer traditionella strukturer för stödvägg och fundament, vilket minimerar byggtider och ger besparingar i projektkostnader totalt. RD-pålväggskonstruktionen är lätt att driva helt ner till berggrunden, vilket eliminerar många av de tekniska risker som förknippas med traditionella stödväggar, såsom vattenläckor och otillräckligt horisontellt stöd. Den eliminerar också oväntade förseningar och bidrar till att hålla tidsplanen.

RD-pålväggen har använts i ett antal krävande projekt i Finland, Sverige och Norge. I E6-projektet i den norska staden Trondheim användes RD-pålväggen under förhållanden som bedömdes alltför extrema och riskabla för alla andra alternativ. I Finland har RD-pålväggen med framgång använts i de vattentäta utgrävningarna för Helsingfors stadscentrumutbyggnad i Fiskehamnen, liksom i utgrävningarna av tunnelbanetunneln i Helsingfors Metros utbyggnadsprojekt.

SGY:s GeoTeko-pris delas ut till en innovation, ett projekt, en person eller annan part inom geoteknik som bäst representerar den höga graden av finländsk geoteknisk expertis. Årets urvalskriterier fokuserade på nytänkande, samt tekniska och ekonomiska aspekter. För Ruukki är detta tredje gången som man får en geoteknisk utmärkelse från SGY.

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.047